Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 1366 tot 1370
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Citi verwacht lagere GOUDprijs in 2016

Citi heeft haar verwachting voor de GOUDprijs voor dit jaar en voor volgend jaar naar beneden bijgesteld. Het koersdoel voor 2015 is verlaagd van $1.180 naar $1.140 per troy ounce, terwijl de verwachtingen voor volgend jaar neerwaarts zijn besteld van $1.195 naar slechts $1.050 per troy ounce. Volgens analisten van de bank is de aanhoudende dollarsterkte en de verwachting dat de Federal Reserve de komende kwartalen een strenger monetair beleid zal voeren reden om aan te nemen dat de GOUDprijs in dollars verder gaat dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Is er een tekort aan fysiek zilver?

De zilverprijs kreeg vorige maand een heuse pandoering te verwerken, het zilvercontract bereikte op 24 juli een dieptepunt op 14,39 dollar per ounce, meer dan 8% lager dan de koers op 1 juli (15,70 dollar per ounce).

Deze prijsevolutie was vreemd, omdat de vraag naar fysiek zilver van investeerders op datzelfde moment  zeer groot was. In de maand juli werd er meer zilver aangekocht via GOUD999 dan tijdens gelijk welke andere maand in 2015!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Bank of America: de GOUDprijs is ondergewaardeerd

De meeste bekende analisten zijn negatief over de toekomst van de GOUDprijs. Tenminste, dat probeert de media ons duidelijk te maken. Overigens is het niet vreemd dat veel analisten de GOUDsector liever vermijden; de afgelopen vier jaar heeft deze sector immers flink waarde verloren. Toch was de stemming onder de analisten rond het jaar 2011 nog geheel anders. Tijdens de rally bij de GOUDprijs, die voortduurde tot het jaar 2011, waren nog heel veel mensen er van overtuigd dat de GOUDprijs nog veel meer in waarde zou gaan stijgen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en weten we dat dit scenario niet is uitgekomen.

Een recent onderzoek van Bank of America Merrill Lynch onthult dat het huidige sentiment in de GOUDsector voor het laatst zo negatief was in het jaar 2009. En we weten dat de GOUDprijs toen twee jaar later in waarde was verdubbeld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Marc Faber: "Bewaar deel van je vermogen buiten het financiële systeem"

“Centrale banken hebben met hun beleid de voedingsbodem voor een nieuwe crash gecreëerd die vroeg of laat tot uitbarsting zal komen. Ik raad daarom iedereen aan om tenminste een gedeelte van hun vermogen buiten het financiële systeem aan te houden en ik denk dat GOUD dan een zeer wenselijke asset is, zeker voor deze prijs”, zo vertelt beleggingsgoeroe Faber tegenover CNBC.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Beleggers halen $2,3 miljard weg uit GOUD ETF's

Beleggers hebben in de maand juli $2,3 miljard aan vermogen weggehaald uit GOUD-ETF’s, zo blijkt uit cijfers van BlackRock. Door de prijsdaling zijn veel speculatieve beleggers uit GOUD gestapt, om geld vrij te maken voor andere beleggingen. In de maand juli daalde de GOUDprijs in dollars naar het laagste niveau in meer dan vijf jaar tijd, terwijl de prijs in euro’s het laagste niveau sinds het begin van dit jaar aantikte.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$