Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 1366 tot 1370
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Multinationals storten zich op Argentinië's 'witte GOUD'

Lithium is een basiselement voor de batterijen van smartphones en elektrische wagens. Het gros van deze grondstof wordt in Australië, Bolivie, Chili en China gewonnen, maar daar zou nu ook Argentinië bijkomen, meldt het Chileense studiebureau SignumBOX. Dat land deelt met Chili en Bolivië de zogenaamde ‘GOUDen’ lithiumdriehoek , waar zich 70% van ‘s werelds reserves zouden bevinden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 oktober 2015

Zilverprijs naar hoogste niveau in drie maanden

De zilverprijs is vandaag met 2,8% gestegen tot bijna €450 per kilo. Dat is het het hoogste niveau in bijna drie maanden tijd. Afgelopen vrijdag gingen de prijzen van GOUD en zilver ook al omhoog. Toen was een slecht banencijfer uit de VS de oorzaak van de stijging en deed zilver het ook al beter dan GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 3 oktober 2015

Jim Rickards: Fed kan GOUDprijs naar $5000 brengen in 15 minuten

De Amerikaanse centrale bank kampt al jaren met een serieus probleem. Ondanks het feit dat ze biljoenen dollars hebben bijgedrukt slaagt de Fed er niet in om inflatie te creëren zoals zij het willen.

Overheden en centrale banken zijn verzot op inflatie. Het zorgt ervoor dat prijzen stijgen en dat brengt voor hen vele voordelen mee. Overheidsschulden kunnen terugbetaald worden in een zwakkere munt bijvoorbeeld.

Maar ondanks de vele stimulusprogramma’s lijken centrale banken er maar niet in te slagen om de consumptieprijsindex te doen stijgen.

Jim Rickards meent te weten wat het probleem is. Hij is expert wat betreft monetaire politiek en heeft een aantal ideeën:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Deze ratio voorspelt een hogere zilverprijs!

De GOUD/zilver ratio is niets meer dan de prijs van GOUD gedeeld door de prijs van zilver. De evolutie van deze ratio in de geschiedenis, kan ons iets zeggen over hoe duur (of goedkoop) het ene edelmetaal tegenover het andere op een bepaald moment is.

Zoals duidelijk blijkt uit de grafiek, werd het huidige niveau in de buurt van 80 (GOUD 80x duurder dan zilver), slechts drie maal eerder bereikt tijdens de afgelopen twintig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Willem Middelkoop: “GOUD is geld en de rest is krediet”

Willem Middelkoop sprak afgelopen zaterdag tijdens reinvent.money over de aankomende ‘big reset’ en de groter wordende kracht van Rusland en China. Hij spreekt uitgebreid over zijn reizen naar China en hoe mainstream de big reset daar al is in academische en politieke kringen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$