Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 1371 tot 1375
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Die Welt: "Rusland heeft $15 miljard vergokt met GOUD"

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen zaterdag een bijzonder kritisch stuk over de GOUDaankopen van Rusland. Het artikel in Die Welt wekt de indruk dat Rusland een strategische blunder begaan heeft door GOUD te kopen, zeker nu de GOUDprijs naar het laagste niveau in vijf jaar gezakt is en de dollar sterker geworden is. Maar of dat ook echt zo is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Veelbelovende U-turn in de GOUDmarkt

Je mag – als lezer van deze nieuwsbrief – twee dingen van me verwachten.

Eerst en vooral geef ik je mijn mening.

Ik vertel je precies hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk en ik wind er geen doekjes op.

Betekent dit dat ik altijd gelijk heb? Nee, zeker niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUD kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor GOUD. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de GOUDprijs voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar GOUD als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Hedge funds voor het eerst ooit netto short GOUD

Hedge funds zitten als groep momenteel netto short GOUD. En dat is voor het eerst sinds de Amerikaanse overheid data begon te verzamelen in 2006, zo meldt Bloomberg.

Deze fondsen en andere speculanten kwamen in de week eindigend op dinsdag uit op 11,345 contracten GOUD short. Hier zit dus dus bear raid die we zondagnacht zagen in.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Griekenland en China maken beleggers wantrouwig, maar GOUDprijs profiteert niet

Nederlandse beleggers zijn onder meer door de perikelen rond Griekenland minder optimistisch over de beurs. In tijden van onzekerheid kiezen beleggers soms voor GOUD als veilige luchthaven, maar professionele speculanten doen dat momenteel juist niet. 

Het optimisme onder beleggers in Nederland is deze maand een stuk teruggezakt, blijkt uit onderzoek van ING. De financiële markten waren de afgelopen maand in de ban van Griekenland en China. De onrust hierover heeft het vertrouwen van de beleggers geen goed gedaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$