Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 1376 tot 1380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 september 2015

GOUD is het centrum van de monetaire wereld waar alle andere munten rond bewegen”

Het idee dat de prijs van GOUD enkel wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollar, is verkeerd. Dit is een van de grootste monetaire globale misvattingen. GOUD is namelijk het goed waar de meeste vraag naar is in heel de wereld. Iedere gram GOUD die er bestaat, behoort toe tot iemands bezit ongeacht de munt waarmee deze persoon betaalt. GOUD is universeel onmisbaar, aldus Hugo Salinas.

Iedere gram GOUD die wordt gemijnd, vindt direct een koper. Zo zou er reeds 175.000 ton GOUD gemijnd zijn doorheen de geschiedenis en al dit GOUD behoort toe aan iemand, iemand die dit GOUD ook echt wil bezitten.

Zo zegt Salinas:

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 8 september 2015

GOUDreserves China groeien 16 ton in augustus

De Centrale Bank van China heeft in augustus weer GOUD opgekocht. In totaal kocht de PBOC 16 ton GOUD. De totale GOUDreserves staan nu op....

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Rosneft ziet geen brood in samenwerking met Opec

Rusland slaat niet de handen ineen met oliekartel Opec om het overaanbod van olie in te dammen.

Dat zegt bestuursvoorzitter Igor Sechin van de Russische oliegigant Rosneft maandag.

Volgens Sechin heeft de Opec Rusland een lidmaatschap van het kartel van olie-exporteurs aangeboden, maar volgens de topman is de "GOUDen periode" van Opec voorbij.

''De Russische olie-industrie is in private handen, met een groot aantal buitenlandse aandeelhouders. De Russische overheid kan de sector niet sturen zoals een Opec-land dat wel kan'', aldus Sechin. Rosneft is zelf voor een vijfde in handen van het Britse BP.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 7 september 2015

China kocht in augustus 16 ton GOUD

De centrale bank van China heeft de afgelopen maand 16 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange (SAFE). De totale GOUDvoorraad had eind augustus een omvang van ruim 1.693 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Byron Wien over China, technologie, olie en GOUD

Marktstrateeg Byron Wien van Blackstone heeft een bijzondere manier om tot inzichten te komen. Elke zomer organiseert hij een aantal lunches voor een groot aantal genodigden uit de financiële wereld. Denk aan hedge fund activisten, long/short beleggers, bedrijfsmanagers en venture en private capital investeerders.

Zorg nummer één van de markten is op dit moment China. Bijna niemand van de aanwezigen gelooft dat de groei daadwerkelijk op 7% ligt. Sommigen vermoeden dat de situatie ernstiger is dan in 2008. Toch menen de meesten dat China nog genoeg middelen heeft om een harde landing te voorkomen. Het belangrijkste is hoe de Chinese leiders gaan reageren op teleurstelling van de bevolking over de aandelenmarkten en de economie. Ook hierover zijn de financiële experts per saldo positief. Zij verwachten dat de Chinese leiders onrust onder de bevolking kunnen voorkomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$