Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 1376 tot 1380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 augustus 2015

Bank of America: de GOUDprijs is ondergewaardeerd

De meeste bekende analisten zijn negatief over de toekomst van de GOUDprijs. Tenminste, dat probeert de media ons duidelijk te maken. Overigens is het niet vreemd dat veel analisten de GOUDsector liever vermijden; de afgelopen vier jaar heeft deze sector immers flink waarde verloren. Toch was de stemming onder de analisten rond het jaar 2011 nog geheel anders. Tijdens de rally bij de GOUDprijs, die voortduurde tot het jaar 2011, waren nog heel veel mensen er van overtuigd dat de GOUDprijs nog veel meer in waarde zou gaan stijgen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en weten we dat dit scenario niet is uitgekomen.

Een recent onderzoek van Bank of America Merrill Lynch onthult dat het huidige sentiment in de GOUDsector voor het laatst zo negatief was in het jaar 2009. En we weten dat de GOUDprijs toen twee jaar later in waarde was verdubbeld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Marc Faber: "Bewaar deel van je vermogen buiten het financiële systeem"

“Centrale banken hebben met hun beleid de voedingsbodem voor een nieuwe crash gecreëerd die vroeg of laat tot uitbarsting zal komen. Ik raad daarom iedereen aan om tenminste een gedeelte van hun vermogen buiten het financiële systeem aan te houden en ik denk dat GOUD dan een zeer wenselijke asset is, zeker voor deze prijs”, zo vertelt beleggingsgoeroe Faber tegenover CNBC.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Beleggers halen $2,3 miljard weg uit GOUD ETF's

Beleggers hebben in de maand juli $2,3 miljard aan vermogen weggehaald uit GOUD-ETF’s, zo blijkt uit cijfers van BlackRock. Door de prijsdaling zijn veel speculatieve beleggers uit GOUD gestapt, om geld vrij te maken voor andere beleggingen. In de maand juli daalde de GOUDprijs in dollars naar het laagste niveau in meer dan vijf jaar tijd, terwijl de prijs in euro’s het laagste niveau sinds het begin van dit jaar aantikte.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

HSBC verwacht nog dit jaar stijging GOUDprijs naar $1.225

Volgens HSBC kan de GOUDprijs dit jaar nog stijgen naar $1.200 tot $1.225 per troy ounce, een stijging van bijna tien procent ten opzichte van de GOUDkoers van $1.119 per troy ounce op het moment van schrijven. In een nieuw rapport dat afgelopen vrijdag werd uitgebracht voeren analisten van de bank vijf argumenten aan waarom we tegen het einde van dit jaar een hogere GOUDkoers mogen verwachten. We hebben de vijf punten voor u samengevat:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Analyse: China waardeert GOUDreserve naar marktwaarde

Afgelopen vrijdag schreven we al dat China in de maand juli 19 ton GOUD aan haar reserves heeft toegevoegd. Op zichzelf is dat al een interessant gegeven, maar minstens zo interessant is de constatering dat China haar GOUDvoorraad sinds kort waardeert naar de actuele GOUDprijs. Lees de analyse op Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$