Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1381 tot 1385
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Deutsche Bank trekt zich terug uit GOUDmarkt

Deutsche Bank heeft haar laatste activiteit op de GOUDmarkt afgestoten, zo bericht Reuters. Begin vorig jaar trok de bank zich al terug uit de fixing van de GOUDprijs en nu stopt ze ook met het uitvoeren van zogeheten over the counter transacties op de GOUDmarkt in Londen. Standard Chartered zou interesse hebben om deze taak over te nemen.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Beleggen in GOUD: Zwitsers gaan voorop

Volgens de laatste cijfers van de World Gold Council kochten de Duitsers 24 ton GOUD. De Zwitsers blijken...

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Rusland voegt 12,5 ton GOUD aan reserves toe

De centrale bank van Rusland blijft GOUD kopen ter diversificatie van de valutareserves. Cijfers van de centrale bank laten zien dat er in juli 12,5 ton GOUD bij gekomen is, waarmee de totale GOUDreserve naar 1.287,7 ton groeide. Alleen dit jaar heeft Rusland al 80 ton GOUD gekocht, terwijl er sinds 2009 al 680 ton GOUD aan de reserves is toegevoegd. Dat is meer dan de 604 ton die de centrale bank van China in dezelfde periode aan haar GOUDreserve toevoegde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Olie naar haar laagste pijl sinds 2009

De olieprijs is goed op weg naar een achtste wekelijkse daling op rij, de langste dalende koers op wekelijkse basis sinds 1986. Zowel op korte als op lange termijn zien we maar weinig verandering in die trend. Er wordt verwacht dat de prijs van “het zwarte GOUD” terug zal vallen naar haar niveau van de crisisprijs van eind 2008 toen 1 vat slechts 35 dollar bedroeg.

‘Op basis van de huidige marktsituatie is er een kans van 90 procent dat de olieprijs terugkeert naar een prijs tussen 30 en 40 dollar’, aldus Chris Main, de oliestrateeg van Citigroup.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

GOUD fungeert nog steeds als veilige haven

De afgelopen maanden werd er vaak gesproken over de werkelijke waarde van GOUD. Volgens sommige mensen zou GOUD namelijk de afgelopen jaren bewezen hebben dat het niet meer zo geliefd is als een aantal jaren geleden. Sommigen waren er zelfs van overtuigd dat de beleggers GOUD niet meer zouden zien als veilige haven. De afgelopen dagen is echter het tegendeel bewezen. De GOUDprijs is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen en dat benadrukt nog maar eens dat GOUD nog steeds fungeert als veilige haven.

De financiële markten verkeren in zwaar weer en uiteindelijk grijpen veel beleggers weer naar het GOUD. Als we technisch naar de grafiek kijken dan was de kans op een bodem wel heel erg groot. Twee weken geleden schreven wij hier ook al over.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$