Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1386 tot 1390
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

De Chinese overheid zal ons voor de gek gaan houden

Al langere tijd wordt er getwijfeld aan de echtheid van de Chinese macrocijfers. Veel waarnemers beweren dat de Chinese overheid haar eigen macrocijfers manipuleert om zo de economie beter voor te spiegelen dan het in werkelijkheid is. Ook wat betreft de GOUDaankopen doen de Chinezen vaak behoorlijk mysterieus. Volgens econoom Ambrose Evans-Pritchard hoeven we ons niet al te veel zorgen te maken over de Chinese economie. Tenminste, op dit moment hoeven we dat niet te doen.

Volgens Evans-Pritchard zal de Chinese overheid alle middelen gaan aangrijpen om haar eigen economie weer op de juiste weg te krijgen. Hij zal er daarom ook niet vreemd van opkijken als de Chinese overheid binnenkort laat weten dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen komen. De overheid van China zal immers een verdere vertraging van de Chinese economie willen voorkomen.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Verwachting GOUDprijs omlaag bij Citi Group

Deze week heeft Citi Group de verwachting GOUDprijs verlaagd na de sterke daling in jjuli. Eerder al verlaagden....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Soros voormalig rechterhand zet vol in op GOUD

Op de miljardairs lijst van Forbes staat op nummer #577 Stanley Druckenmiller. Investeerder Druckenmiller was George Soros rechterhand bij Quantum – Soros’ hedge fund. Vooral Soros staat bekend als degene die met zijn shortpositie in het pond de Bank of England in een lastig parket bracht.

Maar wat velen niet weten is dat het Druckenmiller’s idee is geweest om short te gaan op het Britse pond in 1992. Samen verdienden Druckenmiller en Soros $1 miljard aan de zet, die bekend staat als:

Stan Druckenmiller lijkt nu zo’n zelfde stunt uit te halen. Druckenmiller’s fonds zette onlangs flink in op de SPDR Gold Trust (GLD) – een ETF die de prijs van GOUD volgt. Druckenmiller kocht 2,9 miljoen GLD ETF aandelen, die een waarde vertegenwoordigen van $300 miljoen. Een enorm bedrag, zelfs voor big shot Druckenmiller. Aan het einde van Q2 bleek dat hij 20% van zijn fonds belegde in de GLD, gelijk zijn grootste positie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Duikers vinden grote GOUDschat in Florida

Een groep duikers heeft onlangs voor de kust van Florida een grote schat met GOUDen munten ter waarde van $4,5 miljoen gevonden. Het zijn munten die precies 300 jaar geleden op de zeebodem zijn terechtgekomen. De duikers hadden een actiecamera bij het verzamelen van de schat. Op de video is te zien hoe de duikers in ondiep water de ene na de andere GOUDen munt tussen het zand en de schelpen vandaan halen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

CEO Goldcorp: "GOUD verschuift van West naar Oost"

Bloomberg sprak met Chuck Jeannes, de directeur van Goldcorp, over de ontwikkelingen in de GOUDmarkt en de GOUDmijnsector. Goldcorp bouwde voor $2 miljard in de Canadese staat Quebec een nieuwe GOUDmijn, waar men de komende decennia nog GOUD zal winnen. Wat verwacht Jeannes van de GOUDmarkt en had hij deze investering ook gedaan als hij wist waar de GOUDprijs vandaag zou staan?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$