Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 1391 tot 1395
Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

US Mint verkoopt 50% meer GOUD

De US Mint heeft in de eerste 7 maanden van 2015 50% meer GOUDen American Eagles verkocht dan in 2014. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

GOUD keldert in waarde, nu de Amerikaanse economie aantrekt

GOUD is in juli circa 8 procent minder waard geworden, waarmee deze maand de slechtste was voor de GOUDprijs in de afgelopen twee jaar. De prijsdruk op het edelmetaal komt onder meer door de sterke dollar en de aantrekkende economie in de Verenigde Staten.

Laatstgenoemde brengt een verhoging van de rente door de Amerikaanse centrale bank dichterbij. Daardoor worden middelen verschoven naar beleggingen die, in tegenstelling tot GOUD, rente opleveren. Daarnaast valt de vraag naar GOUD uit China tegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

GOUD omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de Fed in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor GOUD omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van GOUD. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van GOUD ging in het verleden juist omhoog wanneer de Fed daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Bitcoins ‘maken': de moderne mijnwerker steekt het GOUD in eigen zak

Justin Bons uit Nieuw Zeeland is één van de zogenaamde 'home miners' dat wil zeggen dat hij zelf Bitcoins delft met behulp van gespecialiseerde apparatuur. Justin verdient hier goed mee maar hij doet het volgens eigen zeggen niet alleen voor het geld maar ook voor het idee achter Bitcoin. Peter de Ruiter heeft een artikel geschreven op Frankwatching waarin hij verder ingaat op Justin en zijn "hobby" en waarin hij goed uitlegt wat mining nu precies is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

24 karaat over daling GOUDprijs en GOUDmijnen

De daling van de GOUDprijs roept veel vragen op. We stelden GOUDkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over de recente prijsdaling en de malaise in de GOUDmijnsector. Volgens hem zitten de financiële media ernaast door de daling van GOUD in verband te brengen met een mogelijke renteverhoging in de VS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$