Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 1396 tot 1400
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Dat er een nieuw evenwicht komt in de oliemarkt is zeker”

Het akkoord over het atoomprogramma van Iran en het afbouwen van sancties, zal grote gevolgen hebben voor de olieproductie. Dankzij de maatregelen is de olie-export vanuit Iran de afgelopen jaren bijna gehalveerd naar slechts 1,4 miljoen vaten per dag. Iran, dat ’s werelds op 3 na grootste reserves van het zwarte GOUD herbergt, kan per dag 3,6 miljoen vaten olie per dag produceren. Het productiequotum van de OPEC ligt op 30 miljoen vaten ruwe olie per dag. Voor de sancties ingingen werden er door Iran 2,61 miljoen vaten olie per dag naar het buitenland gebracht.

Analisten bij Fidelity Worldwide Investment stellen in een note over deze kwestie dat Iran naar verwachting dit jaar 3 miljoen vaten extra olie per dag zal oppompen. In 2018 zal dit aantal volgens Fidelity zijn gestegen naar bijna 3,8 miljoen vaten olie, al blijft de productiepiek uit de jaren ’70 van ruim 6 miljoen vaten olie per dag voorlopig uit zicht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Het is tijd om GOUDmijnaandelen te kopen”

Het is niet erg verrassend dat GOUDmijnaandelen niet zonder kleerscheuren uit de recente verkoopgolf onder grondstoffen zijn gekomen. Om je een goed beeld te geven van hoeveel klappen GOUDmijnaandelen precies gehad hebben; de Market Vectors Gold Miners ETF daalde in de afgelopen maand met bijna 25 procent. Zullen de aandelen nog verder dalen of biedt de recente daling juist een moment om in te stappen? Bij Societe Generale denken ze dat laatste.

‘In de komende maand zie ik een redelijke kans op een herstel. Zeker met het oog op de bijeenkomst van de Fed, omdat dat het soort actie is dat we voor GOUDmijnaandelen gezien hebben na bijeenkomsten van de Fed’, vertelde Larry McDonald, head of U.S. macro strategy bij Societe Generale.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Koersdoel GOUD omlaag bij HSBC

HSBC heeft na de recente daling in de GOUDprijs het koersdoel voor GOUD verlaagd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Waarom GOUD naar $ 350 kan dalen

Dat is natuurlijk precies wat GOUD bugs niet willen horen. Maar in het kader van vermijden van overmoedigheid kan het nooit kwaad stil te staan bij een pessimistisch geluid.

En dat geluid is niet nieuw. Sterker nog, het komt al uit 2012, toen GOUD nog rond $ 1.600 noteerde. Mark Hulbert, commentator bij Marketwatch, wijst op een onderzoekspaper die Claude Erb en Campbell Harvey rond die tijd publiceerden.

De onderzoekers kwamen toen tot de conclusie dat de GOUDprijs hoog was in vergelijking met het historisch gemiddelde. En dat dat in het verleden altijd een garantie was voor “ondergemiddelde reële GOUDrendementen”, oftewel een daling. Tot op heden komt die return to mean voorspelling aardig uit.

Erb, één van de auteurs en voormalig beheerder grondstoffenfondsen bij TCW Group, laat nu weten dat GOUD tot maar liefst $ 350 zou kunnen dalen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Thomson Reuters GFMS verwacht stijging GOUDprijs

De GOUDprijs zal in het tweede helft van dit jaar weer in een opwaartse trend komen, dat schrijft Thomson Reuters GFMS in haar kwartaalrapport over de GOUDmarkt. Voor het derde kwartaal van dit jaar verwacht het onderzoeksbureau een koers van gemiddeld $1.135 per troy ounce, die in het vierde kwartaal verder op zal lopen naar gemiddeld $1.175 per troy ounce. Het positieve vooruitzicht van Thomson Reuters GFMS is gebaseerd op de verwachting dat al het slechte nieuws over GOUD, zoals vraaguitval in China en de verwachting van een renteverhoging door de Federal Reserve, reeds in de koersen verwerkt zitten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$