Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1396 tot 1400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

Fysieke levering op Comex blijft een probleem

Twee dagen geleden werd door Jeffrey Christian – managing director bij CPM Group – in een interview voor Bloomberg een tot op heden correct maar absoluut incompleet beeld gegeven van de problemen die het tekort op de Comex kan veroorzaken.

Het tekort aan fysiek GOUD op de Comex kwam vorige week voorbij in verschillende artikelen. Was de ratio begin dit jaar nog 50:1, vorige week ging de ratio door het dak en tikte zelfs de 228:1 aan. In de tussentijd hebben we al een 250:1 ratio gezien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 september 2015

GOUD stijgt direct na uitstellen renteverhoging FED

De voorzitster van de Amerikaanse Federal Reserve durfde het niet en laat het belangrijkste rentetarief vlak boven de nullijn. Niet alleen wordt de noodtoestand waarin de wereldeconomie reeds diverse jaren zit omgevormd tot het nieuwe normaal maar ook in de Verenigde Staten zelf komt haar positie onder druk.

De wereldwijde financiële markten hebben de tweede machtigste vrouw op aarde, Jane Yellen, op de knieën gedwongen . Dit lijkt het alvast de conclusie te worden na het niet aandurven om de rente verhogen. Enkel Angela Merkel heeft wereldwijd nog meer invloed dan de voorzitster van de Amerikaanse Centrale Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 september 2015

JP Morgan heeft nog maar 27 GOUDstaven over bij de Comex

Een week geleden lieten we weten dat er nog maar 6 ton GOUD over was in de kluizen van de Comex. De verwachting van Zerohedge was dat de situatie wel zou normaliseren maar dit is tot op heden nog niet gebeurd. De situatie is er zelfs erger op geworden, vooral bij JP Morgan. Spelen de bullion banks opnieuw een spelletje of is er deze keer echt iets aan de hand?

Vorige week waren er 228 papieren claims per ounce fysiek GOUD in de kluizen van de Comex, dit was een absoluut record. Nu is deze verhouding nog verder gestegen naar een onwaarschijnlijke 252 papieren claims per ounce fysiek GOUD. Dit komt voornamelijk door een daling van het fysiek GOUD in de kluizen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

CPM Group: Geen tekort aan GOUD in Comex

Vorige week schreven we op Hollandgold dat er geen sprake is van een dreigend tekort aan GOUD in de Comex. Daarmee weerlegden we de hardnekkige geruchten dat er bijna geen GOUD meer zou zijn voor fysieke uitlevering. Onze analyse wordt bevestigd door de CPM Group, een consultancybureau dat gespecialiseerd is in de markt van grondstoffen en edelmetalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 september 2015

India wil GOUDmijnen nieuw leven inblazen

De Indiase regering wil de binnenlandse GOUDproductie opschroeven en gaat daarom tachtig nieuwe vergunning uitgeven om oude mijnen opnieuw op te starten, zo meldt de Guardian. De regering denkt dat er voor ongeveer $2,5 miljard aan GOUD uit deze mijnen gehaald kan worden en wil deze bronnen weer aanboren om de import van GOUD terug te dringen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$