Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 1401 tot 1405
Bron: dutchtv
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Griekenland het rijkste land van Europa, Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme GOUD-, olie- en gasvoorraden niet? Expert: Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas.

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek wordt door steeds meer doorgevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar bezit over een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en GOUD, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen;

Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt worden verschillende antwoorden gegeven.

Volgens sommigen is er sprake van een heus complot – hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

China vertelt eindelijk hoeveel GOUD het bezit

Na zes jaar stilte onthult China weer hoeveel GOUD het bezit. En daaruit blijkt een stijging met 57%, waarmee het Rusland inhaalt.

China bezit nu 1.658 ton GOUD tegen 1.054 ton in 2009. Daarmee is het de nummer vijf op de wereldranglijst, na de VS (8.134 ton), Duitsland (3.383 ton), Italiƫ (2.452 ton) en Frankrijk (2.435 ton). Rusland volgt nu op 1.238 ton.

Het IMF hangt daar nog tussenin met 2.814 ton, terwijl Nederland en Belgiƫ goed zijn voor 613 en 227 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

SPECIAL: GOUDsector onder de loep

De afgelopen week wisten de aandelenmarkten te sluiten met mooie winsten. De GOUDkevers kunnen echter niet terugkijken op een winstgevende week; de GOUDprijs daalde flink in waarde en uiteraard moesten de GOUDmijnaandelen volgen. Wij brengen voor u de schade in beeld.

Op de grafiek hierboven kunnen we het dalende trendkanaal zien van de GOUDprijs. Zoals u kunt zien zijn we op dit moment op een cruciaal punt terecht gekomen. In het verleden veerden we telkens op toen we de onderkant van het trendkanaal bereikte. Vanuit dat oogpunt zouden we dus het laagste punt van de afgelopen maanden wel weer bereikt kunnen hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 juli 2015

Het is weer tijd om GOUD te kopen

Bloedrode beursdag voor precious metalbugs. GOUD en platina tekenen historische laagterecords op. Reden tot paniek? Alles behalve.

Voor GOUD ziet de toekomst er rooskleurig uit. De prijscorrectie lijkt niet het gevolg van een plotse dumping van fysiek GOUD en futures. Belangrijke GOUDmijnen en trainers hebben plots hun prijzen herzien. Mogelijk heeft dat te maken met een revaluatie van de geschatte reserves.

De plotse prijsimplosie is in staat vele GOUDbedrijven over kop te jagen. De marges zijn immers niet zo groot en productiekosten stijgen alleen maar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

GOUDvoorraad China stijgt met 57% naar 1.658 ton

China heeft vandaag voor het eerst in zes jaar weer openheid gegeven over de omvang van haar publieke GOUDvoorraad, zo meldt Bloomberg. Sinds 2009 heeft het land haar GOUDreserve weten uit te breiden van 1.054 naar 1.658 ton, een toename van 57 procent. dat is veel minder dan de duizenden tonnen waarover gespeculeerd werd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$