Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1406 tot 1410
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet GOUD er zwak uit

Niet alleen de GOUDprijs zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van GOUD, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar GOUD ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar GOUDenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDprijs; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

China voegt 19 ton GOUD aan reserves toe

De Chinese centrale bank heeft in de maand juli 19 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft de Financial Times. Daarmee groeit de totale omvang van de GOUDvoorraad naar 1.677 ton, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste GOUDreserves. Het is de tweede keer in een maand tijd dat China bericht naar buiten brengt over de omvang van haar GOUDreserve. Een maand geleden werd bekend dat China haar GOUDvoorraad had uitgebreid van 1.054 naar 1.658 ton.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

GOUDreserves China groeien met 19 ton in juli

De Centrale Bank van China heeft onverwacht nog een update gegeven over de GOUDreserves van het land. Na de update medio juli blijkt dat de PBOC nog  19 ton kocht.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Deutsche Bank zet 2 grootste GOUDmijnen op Kooplijst

Deutsche Bank heeft de twee grootste GOUDmijnen ter wereld op de kooplijst gezet. Beide GOUDmijnen zijn te hard in koers gedaaldt.o.v. de GOUDprijs.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Perth Mint verkocht in juli meer GOUD en zilver

De Australische Perth Mint heeft in juli aanzienlijk meer GOUD en zilver verkocht dan in voorgaande maanden. De verkoop van GOUD steeg naar 51.088 troy ounce, het hoogste niveau sinds oktober 2014. Ook de zilveren beleggingsmunten van de Perth Mint waren populair, daarvan rolde in totaal 746.700 troy ounce van de band. Dat was het hoogste volume in een maand sinds november vorig jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$