Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 1411 tot 1415
Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Hedgefondsen short op GOUD, een contraire indicator?

De CFTC registreerde in de week van 21 juli voor het eerst een netto shortpositie in GOUD onder de hedgefondsen. Alle posities samengevoegd kwam de toezichthouder uit op een netto shortpositie van 11.345 contracten, waarbij ieder contract de levering van 100 troy ounce GOUD vertegenwoordigt. Het is tekenend voor het negatieve sentiment in de markt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Particulieren blijven veel GOUD kopen

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij een daling van de GOUDprijs is de verkoop van fysiek GOUD en zilver de afgelopen weken juist sterk toegenomen. Sander Noordhof van GOUDstandaard spreekt van een ‘ongekende drukte’ in de GOUDmarkt, vooral als je bedenkt dat de zomer normaal gesproken juist een zeer rustige periode is voor de GOUDhandel.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Die Welt: "Rusland heeft $15 miljard vergokt met GOUD"

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen zaterdag een bijzonder kritisch stuk over de GOUDaankopen van Rusland. Het artikel in Die Welt wekt de indruk dat Rusland een strategische blunder begaan heeft door GOUD te kopen, zeker nu de GOUDprijs naar het laagste niveau in vijf jaar gezakt is en de dollar sterker geworden is. Maar of dat ook echt zo is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Veelbelovende U-turn in de GOUDmarkt

Je mag – als lezer van deze nieuwsbrief – twee dingen van me verwachten.

Eerst en vooral geef ik je mijn mening.

Ik vertel je precies hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk en ik wind er geen doekjes op.

Betekent dit dat ik altijd gelijk heb? Nee, zeker niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUD kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor GOUD. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de GOUDprijs voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar GOUD als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$