Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1411 tot 1415
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Europeanen kochten in tweede kwartaal meer GOUD

European hebben in het tweede kwartaal meer GOUD gekocht, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. De toegenomen vraag naar GOUD beperkte zich tot Europa, want elders in de wereld nam de vraag naar GOUDen sieraden en beleggingsGOUD juist wat af. Wereldwijd zakte de vraag naar GOUD in het tweede kwartaal met 12% naar 914,9 ton. Dat was het laagste niveau in zes jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Goldman & HSBC kopen 7,1 ton fysiek GOUD

Om nog maar een uitspraak van Charlie Munger erbij te pakken:

Enerzijds lazen we eind juli de volgende uitspraak van Jeffrey Currie, hoofd grondstoffen bij zakenbank Goldman Sachs:

Dan HSBC. Hun analisten verlaagden eind juli ook de vooruitzichten voor GOUD. Redenen? Onder meer vermeende zwakke fysieke vraag vanuit China en India. En toen bleek opeens een aantal dagen later de GOUDimport van India in april en mei met 61% te zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot 155 ton.

Goed, dat is wat deze banken zeggen. Maar wat doen ze zelf? Goldman en HSBC namen volgens Avery Goodman op 6 augustus een levering van 7,1 ton fysiek GOUD in ontvangst. Via de COMEX futuresmarkt, voor eigen rekening. Voor een totale waarde van zo’n $ 250 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Hebben we nu de bodem bij de GOUDsector te pakken?

De GOUDsector begon aan het begin van dit jaar nog zo veelbelovend. Toch hebben de mijnaandelen deze trend niet weten vast te houden; de afgelopen maanden zijn deze aandelen flink door de mand gezakt. Het technische beeld is echter nog steeds onveranderd.

We kunnen op de bovenstaande grafiek zien dat de belangrijkste ETF binnen de GOUDsector nog steeds beweegt binnen een neerwaartse trend. De afgelopen week hebben we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt, en hebben we deze opnieuw positief getest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De superioriteit van GOUD opnieuw bewezen

De Chinese economie koelt af en dat stemt de hoge heren in Beijing zenuwachtig. De grootste devaluatie in ruim 20 jaar zou de export moeten opkrikken. Dat gaat natuurlijk ten koste van de economische ontwikkeling van de modale Chinees, en de uitbouw van een stabiele Chinese middenklasse.

De devaluatie is miniem, slechts 1.8 % t.o.v. de sterke dollar. Onvoldoende om de export te kickstarten en de rode exportcijfers (-8% t.o.v. vorig jaar) van het bord te vegen. Maar wel al ruim voldoende voor burgers om zich te wapenen tegen inflatie: een nieuwe run on gold lijkt ingezet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Vrouw vindt GOUDstaaf op de bodem van Duits meer

Een vrouw heeft een opvallende vondst gedaan tijdens het zwemmen in een Duits meer. Op de bodem, twee meter onder water, lag een GOUDstaaf van 500 gram.

De eerlijke vinder bracht het naar de politie. Die heeft het onderzocht en kwam tot de conclusie dat het om echt GOUD ging. Dat meldde de politie in Beieren woensdag. Tegen de huidige koers zou de halve kilo GOUD ongeveer 16.000 euro waard zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$