Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1416 tot 1420
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Rosneft ziet geen brood in samenwerking met Opec

Rusland slaat niet de handen ineen met oliekartel Opec om het overaanbod van olie in te dammen.

Dat zegt bestuursvoorzitter Igor Sechin van de Russische oliegigant Rosneft maandag.

Volgens Sechin heeft de Opec Rusland een lidmaatschap van het kartel van olie-exporteurs aangeboden, maar volgens de topman is de "GOUDen periode" van Opec voorbij.

''De Russische olie-industrie is in private handen, met een groot aantal buitenlandse aandeelhouders. De Russische overheid kan de sector niet sturen zoals een Opec-land dat wel kan'', aldus Sechin. Rosneft is zelf voor een vijfde in handen van het Britse BP.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 7 september 2015

China kocht in augustus 16 ton GOUD

De centrale bank van China heeft de afgelopen maand 16 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange (SAFE). De totale GOUDvoorraad had eind augustus een omvang van ruim 1.693 ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 september 2015

Byron Wien over China, technologie, olie en GOUD

Marktstrateeg Byron Wien van Blackstone heeft een bijzondere manier om tot inzichten te komen. Elke zomer organiseert hij een aantal lunches voor een groot aantal genodigden uit de financiële wereld. Denk aan hedge fund activisten, long/short beleggers, bedrijfsmanagers en venture en private capital investeerders.

Zorg nummer één van de markten is op dit moment China. Bijna niemand van de aanwezigen gelooft dat de groei daadwerkelijk op 7% ligt. Sommigen vermoeden dat de situatie ernstiger is dan in 2008. Toch menen de meesten dat China nog genoeg middelen heeft om een harde landing te voorkomen. Het belangrijkste is hoe de Chinese leiders gaan reageren op teleurstelling van de bevolking over de aandelenmarkten en de economie. Ook hierover zijn de financiële experts per saldo positief. Zij verwachten dat de Chinese leiders onrust onder de bevolking kunnen voorkomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Tijd om GOUDmijnaandelen terug op te vissen?

Grondstoffenprijzen hebben al een tijdje niet meer zo laag gestaan. Om de maand bereiken we wel een nieuw dieptepunt. GOUD, zilver, koper, olie… alles moet eraan geloven.

Hoe lang zal dit nog blijven duren, wanneer zal deze sector stilaan beginnen te stabiliseren en hoe kunnen we hiervan profiteren?

Volgens beursgoeroe Marc Faber zitten we niet meer ver verwijderd van de absolute bodem en adviseert beleggers om hun focus te verleggen naar de grondstoffenmarkt. Hij heeft een grote voorkeur voor edelmetalen en mijnbouwaandelen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Perth Mint verkoopt in augustus opnieuw veel GOUD en zilver

Het Australische munthuis heeft in augustus opnieuw veel GOUD en zilver verkocht. Weliswaar daalde de verkoop ten opzichte van een maand eerder, maar de verkoop ligt nog steeds boven het maandelijkse gemiddelde over heel 2015. De Perth Mint verkoopt wereldwijd diverse GOUDen en zilveren munten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$