Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1436 tot 1440
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

24 karaat over daling GOUDprijs en GOUDmijnen

De daling van de GOUDprijs roept veel vragen op. We stelden GOUDkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over de recente prijsdaling en de malaise in de GOUDmijnsector. Volgens hem zitten de financiële media ernaast door de daling van GOUD in verband te brengen met een mogelijke renteverhoging in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

Yamada: GOUD kan uiteindelijk naar $ 800

De GOUDprijs zakte maar liefst 13 van de laatste 15 handelssessies. Ook deze week slaagt het edelmetaal er niet in te bouncen vanaf de dieptepunten. Een voorzichtig optimistische Fed en degelijke Amerikaanse GDP-cijfers houden GOUD onder de $ 1.100.

En dat zou nog wel eens erger kunnen worden, zo stelt de bekende technische analiste Louise Yamada:

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Albert Edwards: "GOUD is een must-have"

Veel banken zijn de laatste tijd erg negatief over GOUD, maar Albert Edwards van Société Générale blijft bijzonder positief over het edelmetaal. In zijn laatste update aan klanten van de bank schrijft hij dat GOUD een geweldig instrument is om in bezit te hebben voor de komende financiële crisis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Leverage op GOUD Comex naar record

Het aantal claims op iedere troy ounce GOUD in de COMEX is de afgelopen periode naar recordhoogte gestegen. Voor iedere troy ounce fysiek GOUD in de COMEX circuleren op dit moment 116 claims. Zo lang er handel is in GOUDcontracten blijft de papieren GOUDprijs de waarde van fysiek GOUD bepalen. Deze situatie zal pas veranderen op het moment dat het aanbod van fysiek GOUD opdroogt en het edelmetaal tegen andere prijzen verhandeld wordt dan de GOUDcontracten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

“Dat er een nieuw evenwicht komt in de oliemarkt is zeker”

Het akkoord over het atoomprogramma van Iran en het afbouwen van sancties, zal grote gevolgen hebben voor de olieproductie. Dankzij de maatregelen is de olie-export vanuit Iran de afgelopen jaren bijna gehalveerd naar slechts 1,4 miljoen vaten per dag. Iran, dat ’s werelds op 3 na grootste reserves van het zwarte GOUD herbergt, kan per dag 3,6 miljoen vaten olie per dag produceren. Het productiequotum van de OPEC ligt op 30 miljoen vaten ruwe olie per dag. Voor de sancties ingingen werden er door Iran 2,61 miljoen vaten olie per dag naar het buitenland gebracht.

Analisten bij Fidelity Worldwide Investment stellen in een note over deze kwestie dat Iran naar verwachting dit jaar 3 miljoen vaten extra olie per dag zal oppompen. In 2018 zal dit aantal volgens Fidelity zijn gestegen naar bijna 3,8 miljoen vaten olie, al blijft de productiepiek uit de jaren ’70 van ruim 6 miljoen vaten olie per dag voorlopig uit zicht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$