Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 1446 tot 1450
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Iran haalt 13 ton GOUD terug uit Zuid-Afrika

Iran heeft 13 ton GOUD uit Zuid-Afrika over laten vliegen naar eigen land, zo bericht de Islamic Republic News Agency (IRNA). Het gaat om een gedeelte van de GOUDvoorraad waar Iran al langer over beschikte, maar dat door de Westerse sancties niet getransporteerd mocht worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Waarom Jim Rogers wegblijft van GOUD

De legendarische investeerder Jim Rogers zou niet raar opkijken als aandelen uit de Verenigde Staten zullen dalen. Sterker nog, hij gaat ervan uit dat ze gaan dalen.

In een interview met MarketWacth zei Jim Rogers vorige week dat hij zijn handen afhoudt van aandelen uit de Verenigde Staten. Anderzijds ziet hij juist kansen in de Aziatische markten, waaronder Japan, Rusland en China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Hier parkeren angstige Chinese beleggers hun cash

Een stijging van de Chinese import van GOUD, suggereert dat investeerders in het land zoeken naar een veilige haven vanwege de roerige tijden in hun aandelenmarkten en hun cash daarom parkeren in GOUD.

De Chinese GOUDimport via Hong Kong steeg met 36 procent maand-op-maand en met 35 procent jaar-op-jaar naar het hoogste niveau sinds januari, zo meldt Capital Economics vrijdag in een note, waarbij het wees op data van de Hong Kong Census & Statistics Department. De netto GOUDimport daalde in april naar ruim 52 ton, van 66 ton in maart.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Europeanen kopen GOUD uit angst voor Grexit

Onzekerheid over de toekomst van Griekenland en de waarde van de euro doet veel Europeanen besluiten GOUD te kopen, zo schrijft Bloomberg. Vooral in Griekenland loopt het storm, want de Britse Royal Mint verkocht daar in de maand juni twee keer zoveel GOUDen munten als normaal.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Waarom koopt Apple Griekenland niet?

Het begon een paar jaar geleden als een grap. Apple heeft bijna 200 miljard dollar cash. Een andeelhouder vroeg aan Tim Cook: “waarom kopen jullie Griekenland niet?”

Het idee van Leonid Bershidsky  is simpel: die bedrijven kopen gezamelijk de schuld van Griekenland op, tot er een normaal schuldenniveau overblijft, bijvoorbeeld 70 %. Dat kost ze 200 miljard.

Daar staat uiteraard iets tegenover: GOUDgerande vestigingsvoorwaarden en zeer lage belastingen. Voor eeuwig. Voor Griekenland kan de pret niet op: de schulden weg en ook nog de hoofdkwartieren binnen de grenzen van een paar van de topbedrijven van de wereld.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$