Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1451 tot 1455
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Perth Mint verkocht in juli meer GOUD en zilver

De Australische Perth Mint heeft in juli aanzienlijk meer GOUD en zilver verkocht dan in voorgaande maanden. De verkoop van GOUD steeg naar 51.088 troy ounce, het hoogste niveau sinds oktober 2014. Ook de zilveren beleggingsmunten van de Perth Mint waren populair, daarvan rolde in totaal 746.700 troy ounce van de band. Dat was het hoogste volume in een maand sinds november vorig jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Europeanen kochten in tweede kwartaal meer GOUD

European hebben in het tweede kwartaal meer GOUD gekocht, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. De toegenomen vraag naar GOUD beperkte zich tot Europa, want elders in de wereld nam de vraag naar GOUDen sieraden en beleggingsGOUD juist wat af. Wereldwijd zakte de vraag naar GOUD in het tweede kwartaal met 12% naar 914,9 ton. Dat was het laagste niveau in zes jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Goldman & HSBC kopen 7,1 ton fysiek GOUD

Om nog maar een uitspraak van Charlie Munger erbij te pakken:

Enerzijds lazen we eind juli de volgende uitspraak van Jeffrey Currie, hoofd grondstoffen bij zakenbank Goldman Sachs:

Dan HSBC. Hun analisten verlaagden eind juli ook de vooruitzichten voor GOUD. Redenen? Onder meer vermeende zwakke fysieke vraag vanuit China en India. En toen bleek opeens een aantal dagen later de GOUDimport van India in april en mei met 61% te zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot 155 ton.

Goed, dat is wat deze banken zeggen. Maar wat doen ze zelf? Goldman en HSBC namen volgens Avery Goodman op 6 augustus een levering van 7,1 ton fysiek GOUD in ontvangst. Via de COMEX futuresmarkt, voor eigen rekening. Voor een totale waarde van zo’n $ 250 miljoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Hebben we nu de bodem bij de GOUDsector te pakken?

De GOUDsector begon aan het begin van dit jaar nog zo veelbelovend. Toch hebben de mijnaandelen deze trend niet weten vast te houden; de afgelopen maanden zijn deze aandelen flink door de mand gezakt. Het technische beeld is echter nog steeds onveranderd.

We kunnen op de bovenstaande grafiek zien dat de belangrijkste ETF binnen de GOUDsector nog steeds beweegt binnen een neerwaartse trend. De afgelopen week hebben we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt, en hebben we deze opnieuw positief getest.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

De superioriteit van GOUD opnieuw bewezen

De Chinese economie koelt af en dat stemt de hoge heren in Beijing zenuwachtig. De grootste devaluatie in ruim 20 jaar zou de export moeten opkrikken. Dat gaat natuurlijk ten koste van de economische ontwikkeling van de modale Chinees, en de uitbouw van een stabiele Chinese middenklasse.

De devaluatie is miniem, slechts 1.8 % t.o.v. de sterke dollar. Onvoldoende om de export te kickstarten en de rode exportcijfers (-8% t.o.v. vorig jaar) van het bord te vegen. Maar wel al ruim voldoende voor burgers om zich te wapenen tegen inflatie: een nieuwe run on gold lijkt ingezet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$