Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 1451 tot 1455
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Dit edelmetaal rallyde zojuist 29% in 5 dagen

GOUD heeft het zwaar. Zilver ligt ook onder druk. Platina laat het dit jaar helemaal lopen, net als palladium.

Dat geldt ook voor het zeldzame edelmetaal rodium, afgeleid van het Griekse ‘rodon’ ofwel ‘roos’. Tot voor kort dan. Want de rodiumprijs steeg de afgelopen vijf dagen met maar liefst 29%. Dat is de sterkste stijging in de afgelopen zes jaar.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Verkoop GOUDen Munten richting record

De verkoop van GOUDen munten is in de maand juli stevig aangetrokken. Juli kan een recordmaand worden voor het Amerikaanse munthuis.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Is dit een moment om in GOUDmijnen te stappen?

Sinds het begin van dit jaar is de GOUDprijs in dollars een paar procent gezakt, maar de GOUDmijnen deden het beduidend slechter. Een mandje van zestien grote GOUDmijnen heeft sinds het begin van dit jaar al 16% van haar waarde verloren. Ten opzichte van fysiek GOUD staan de aandelen op de laagste koers in dertig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Volgende onderwerp van marktmanipulatie: US Treasuries

Nadat econoom en professor Rosa Abrantes-Metz in een onderzoek dat verschillende krantenkoppen haalde, suggereerde dat er onwetmatige afspraken zijn in de GOUDmarkt, verschuift zij nu haar focus naar zilver. De managing director van de Global Economics Group heeft in een nieuwe studie naar CME futures settlement prijzen een aantal ongebruikelijke patronen ontdekt.

Prijzen bewegen vaak in tegenovergestelde richting dan de rest van de markt, zeker wanneer de zilverprijs omhoog gaat. Daarnaast zag zij scherpe prijsbewegingen en drastische stijging in handelsvolume gekeken naar een tijdsspanne van 1 enkele minuut. Allen elementen die aangeven dat er geen sprake is van normaal marktgedrag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Voor het eerst sinds 2009 is GOUD goedkoop

De afgelopen jaren waren het slechte tijden voor de GOUDkevers. Sinds het jaar 2011 heeft de GOUDprijs bijna 40 procent van haar waarde verloren, en de meeste GOUDmijnaandelen kregen nog hardere klappen te verduren. De grote vraag die rest is natuurlijk of de GOUDsector op dit moment goedkoop te noemen is?

Volgens het onderzoek van Bank of America is GOUD voor het eerst sinds 2009 goedkoop te noemen. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de ‘Gold Valuation’ onder de 0-lijn is gedoken. Dit betekent dat de GOUDprijs volgens deze waardering op dit moment ondergewaardeerd is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$