Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 1456 tot 1460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

“Dit is de echte reden waarom GOUD is gedaald”

Er is teveel bullishness onder GOUD-markttimers. Dat is dan ook de reden dat het gele edelmetaal tot nu toe heeft gefaald om te reageren om macro-economische factoren die er anders voor hadden gezorgd dat het een rally zou zien. Dat stelt Mark Hulbert, columnist bij Marketwatch.

‘Kijk bijvoorbeeld eens naar vorige week. Als je had geweten dat Griekenland zijn schulden niet zou terugbetalen, dan had je waarschijnlijk een rally voorspeld voor GOUD’, vertelt Hulbert die toevoegt dat dit komt doordat het edelmetaal wordt gezien als veilige have in tijden van geopolitieke en economische crises. ‘En dat terwijl Griekenland de economische stabiliteit van de hele eurozone in gevaar brengt.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Koper en zilver -5%, GOUD $ 1.150

Oelala. Naast de daling van de olieprijs zien we ook bij de metalen vandaag grote koersverliezen.

Griekenland stevent op een Grexit af. Of is er nog hoop? Wat er ook uit de gesprekken komt, een schuldherstructurering is zeker. Ofwel Europa komt alsnog tegemoet. Ofwel Griekenland keert terug naar de drachme, waarmee het een valuta in handen krijgt waar men wél controle heeft over de geldpersen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Bodemproces is gaande in de GOUDmijnsector

Een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad is zonder twijfel die van de GOUDmijnen. De GOUDmijnsector heeft de afgelopen jaren flink wat waarde moeten inleveren en veel analisten twijfelen eraan of daar de komende tijd verandering in gaat komen.

Ondanks al die negatieve verwachtingen, wat betreft de analisten, begonnen de GOUDmijnaandelen aan het begin van dit jaar met een flinke stoot omhoog. Deze opwaartse impuls was echter niet van lange duur; de afgelopen weken hebben we opnieuw een sell-off gezien in de GOUDmijnsector.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

GOUDmijnen kunnen profiteren van een Griekse exit

De problemen rondom Griekenland kunnen positief uitpakken voor een belegging in GOUDmijnaandelen. “Als Griekenland echt uit de Eurozone vertrekt zullen veilige havens in waarde stijgen en kunnen de GOUDmijnen profiteren van een stijgende GOUDkoers”, zo verklaarde Raleigh Finlayson van het Australische Saracen Mineral Holdings Ltd.

Bron: beurshalte.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Heeft GOUD zijn magie verloren?

Het eeuwige verhaal is, dat in tijden van oorlog, economische tegenwind of tegenslag en onrust van andere aard GOUD de absoluut veilige haven is voor mensen die wat te verliezen hebben. Gaat dit aloude verhaal nog op of behoort het op de schroothoop van de geschiedenis?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$