Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 1461 tot 1465
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Griekenland en China maken beleggers wantrouwig, maar GOUDprijs profiteert niet

Nederlandse beleggers zijn onder meer door de perikelen rond Griekenland minder optimistisch over de beurs. In tijden van onzekerheid kiezen beleggers soms voor GOUD als veilige luchthaven, maar professionele speculanten doen dat momenteel juist niet. 

Het optimisme onder beleggers in Nederland is deze maand een stuk teruggezakt, blijkt uit onderzoek van ING. De financiële markten waren de afgelopen maand in de ban van Griekenland en China. De onrust hierover heeft het vertrouwen van de beleggers geen goed gedaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Beleggers gokken op verdere daling GOUDprijs

Hedgefondsen hebben voor het eerst per saldo een shortpositie ten opzichte van GOUD ingenomen. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond.

De shortpositie geeft aan dat er in doorsnee wordt gegokt op een verdere daling van de GOUDprijs. Die zakte vrijdag naar het laagste punt sinds 2010 en ging in juli al bijna elke dag omlaag. Daarmee is deze maand op weg om de slechtste te worden voor het edelmetaal sinds juni 2013.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUD en zilver report (Week 29)

De GOUDprijs zakte de afgelopen week van €1.047,21 naar €1.001,41 per troy ounce (-4,37%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,43 naar €430,27 ging (-2.,53%). Begin deze week kwamen de prijzen van beide edelmetalen onder druk te staan door grote verkooporder op de GOUDmarkt, waardoor de koersen onder een belangrijk steunniveau zakten.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUDmijnen staan 25% lager

GOUDmijnen staan gemiddeld 25% lager dit jaar. De koersen van de mijnaandelen stegen eerder dit jaar met 26%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Wist jij dít al over GOUD en olie?

Veel verschillende grondstoffen staan rond de laagste niveaus in jaren en die posities zijn in juli verder verslechterd. Zowel GOUD als olie daalden deze maand, respectievelijk met zo’n 6 en 15 procent. Ondertussen zet de dollar zijn weg omhoog juist voort. Toch kan het een probleem zijn voor beleggers om zowel GOUD als olie in het mandje met grondstoffen te stoppen en ervan uit te gaan dat ze op dezelfde manier zullen bewegen.

Zowel olie als GOUD hebben een negatieve correlatie met de dollar; naarmate de dollar stijgt, zijn er over het algemeen minder dollars nodig om dezelfde hoeveelheid van die grondstof te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$