Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 1466 tot 1470
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUD en zilver report (Week 29)

De GOUDprijs zakte de afgelopen week van €1.047,21 naar €1.001,41 per troy ounce (-4,37%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,43 naar €430,27 ging (-2.,53%). Begin deze week kwamen de prijzen van beide edelmetalen onder druk te staan door grote verkooporder op de GOUDmarkt, waardoor de koersen onder een belangrijk steunniveau zakten.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUDmijnen staan 25% lager

GOUDmijnen staan gemiddeld 25% lager dit jaar. De koersen van de mijnaandelen stegen eerder dit jaar met 26%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Wist jij dít al over GOUD en olie?

Veel verschillende grondstoffen staan rond de laagste niveaus in jaren en die posities zijn in juli verder verslechterd. Zowel GOUD als olie daalden deze maand, respectievelijk met zo’n 6 en 15 procent. Ondertussen zet de dollar zijn weg omhoog juist voort. Toch kan het een probleem zijn voor beleggers om zowel GOUD als olie in het mandje met grondstoffen te stoppen en ervan uit te gaan dat ze op dezelfde manier zullen bewegen.

Zowel olie als GOUD hebben een negatieve correlatie met de dollar; naarmate de dollar stijgt, zijn er over het algemeen minder dollars nodig om dezelfde hoeveelheid van die grondstof te kopen.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

GOUDreserves Rusland groeien 2% in juni

De Centrale Bank van Rusland heeft in juni weer een flinke hoeveelheid GOUD ingekocht. De GOUDreserves groeiden met 2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Deze landen beschikken over enorm veel GOUD

De GOUDsector is een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Sinds het jaar 2011 bevindt de GOUDsector zich in een neerwaartse trend en deze trend is de afgelopen dagen nog eens extra versterkt. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers de GOUDsector de rug toekeren. Toch lijkt de GOUDsector op dit moment goedkoper dan ooit te zijn.

Zo verschenen de afgelopen dagen al meerdere berichten over banken die de GOUDsector bestempelen als ‘ondergewaardeerd’. Allemaal waren ze het er wel over eens dat de GOUDprijs te rap in tempo was gestegen en dat daardoor een correctie niet kon uitblijven. Deze correctie zou echter in de nabije toekomst wel eens voorbij kunnen zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$