Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1466 tot 1470
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Dit is de meest interessante grafiek op dit moment

De mensen die de GOUD- en de zilverprijs hebben gevolgd zullen wel weten dat beide edelmetalen flink terrein hebben moeten inleveren. Sinds de top van 2011 hebben de GOUD- en zilverprijs beide het vertrouwen onder de beleggers verloren. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die laat zien dat de zilverprijs op dit moment wel eens heel interessant geprijsd zou kunnen zijn.

Op de grafiek hierboven is de zilverprijs tegenover de S&P 500 index gezet. We kunnen zien dat de zilverprijs in 2011 in verhouding met de S&P 500 index wel erg duur geprijsd was. Op dit moment zien we echter dat we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De rally in de GOUDsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de GOUDprijs gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de GOUDsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de GOUDsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de GOUDsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de GOUDmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de GOUDsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De GOUDen president(skandidaat)

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Björn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

De excentrieke zakenman bevalt met de regelmaat van de klok van een boude uitspraak, schuwt de confrontatie en de controverse niet, en lapt de (partij-)politieke geplogenheden van het publieke debat aan zijn laars.

Wie voorbij de politiek-incorrecte quotes durft kijken, ontwaart echter veel zinnige praat. Hij lijkt veel redelijker dan de media, zeker in Vlaanderen, hem afschilderen. Zo liet hij zich deze week ontvallen een bijzonder grote voorstander van GOUD te zijn. Wat zit hier achter?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 16 augustus 2015

GOUD en zilver report (Week 32)

De GOUDprijs steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele GOUD aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische GOUDmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van GOUDraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in GOUD verkrijgen.

De vraag naar GOUD in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: GOUDen juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDprijs, want de inkomsten zijn zeer robuust.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$