Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1471 tot 1475
Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

GOUDreserves China groeien met 19 ton in juli

De Centrale Bank van China heeft onverwacht nog een update gegeven over de GOUDreserves van het land. Na de update medio juli blijkt dat de PBOC nog  19 ton kocht.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Deutsche Bank zet 2 grootste GOUDmijnen op Kooplijst

Deutsche Bank heeft de twee grootste GOUDmijnen ter wereld op de kooplijst gezet. Beide GOUDmijnen zijn te hard in koers gedaaldt.o.v. de GOUDprijs.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Perth Mint verkocht in juli meer GOUD en zilver

De Australische Perth Mint heeft in juli aanzienlijk meer GOUD en zilver verkocht dan in voorgaande maanden. De verkoop van GOUD steeg naar 51.088 troy ounce, het hoogste niveau sinds oktober 2014. Ook de zilveren beleggingsmunten van de Perth Mint waren populair, daarvan rolde in totaal 746.700 troy ounce van de band. Dat was het hoogste volume in een maand sinds november vorig jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Europeanen kochten in tweede kwartaal meer GOUD

European hebben in het tweede kwartaal meer GOUD gekocht, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. De toegenomen vraag naar GOUD beperkte zich tot Europa, want elders in de wereld nam de vraag naar GOUDen sieraden en beleggingsGOUD juist wat af. Wereldwijd zakte de vraag naar GOUD in het tweede kwartaal met 12% naar 914,9 ton. Dat was het laagste niveau in zes jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Goldman & HSBC kopen 7,1 ton fysiek GOUD

Om nog maar een uitspraak van Charlie Munger erbij te pakken:

Enerzijds lazen we eind juli de volgende uitspraak van Jeffrey Currie, hoofd grondstoffen bij zakenbank Goldman Sachs:

Dan HSBC. Hun analisten verlaagden eind juli ook de vooruitzichten voor GOUD. Redenen? Onder meer vermeende zwakke fysieke vraag vanuit China en India. En toen bleek opeens een aantal dagen later de GOUDimport van India in april en mei met 61% te zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot 155 ton.

Goed, dat is wat deze banken zeggen. Maar wat doen ze zelf? Goldman en HSBC namen volgens Avery Goodman op 6 augustus een levering van 7,1 ton fysiek GOUD in ontvangst. Via de COMEX futuresmarkt, voor eigen rekening. Voor een totale waarde van zo’n $ 250 miljoen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$