Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1476 tot 1480
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De rally in de GOUDsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de GOUDprijs gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de GOUDsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de GOUDsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de GOUDsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de GOUDmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de GOUDsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De GOUDen president(skandidaat)

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Björn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

De excentrieke zakenman bevalt met de regelmaat van de klok van een boude uitspraak, schuwt de confrontatie en de controverse niet, en lapt de (partij-)politieke geplogenheden van het publieke debat aan zijn laars.

Wie voorbij de politiek-incorrecte quotes durft kijken, ontwaart echter veel zinnige praat. Hij lijkt veel redelijker dan de media, zeker in Vlaanderen, hem afschilderen. Zo liet hij zich deze week ontvallen een bijzonder grote voorstander van GOUD te zijn. Wat zit hier achter?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 16 augustus 2015

GOUD en zilver report (Week 32)

De GOUDprijs steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele GOUD aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische GOUDmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van GOUDraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in GOUD verkrijgen.

De vraag naar GOUD in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: GOUDen juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDprijs, want de inkomsten zijn zeer robuust.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet GOUD er zwak uit

Niet alleen de GOUDprijs zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van GOUD, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar GOUD ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar GOUDenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDprijs; de totale vraag daalde immers met 13 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$