Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1476 tot 1480
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

GOUD omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de Fed in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor GOUD omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van GOUD. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van GOUD ging in het verleden juist omhoog wanneer de Fed daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Bitcoins ‘maken': de moderne mijnwerker steekt het GOUD in eigen zak

Justin Bons uit Nieuw Zeeland is één van de zogenaamde 'home miners' dat wil zeggen dat hij zelf Bitcoins delft met behulp van gespecialiseerde apparatuur. Justin verdient hier goed mee maar hij doet het volgens eigen zeggen niet alleen voor het geld maar ook voor het idee achter Bitcoin. Peter de Ruiter heeft een artikel geschreven op Frankwatching waarin hij verder ingaat op Justin en zijn "hobby" en waarin hij goed uitlegt wat mining nu precies is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

24 karaat over daling GOUDprijs en GOUDmijnen

De daling van de GOUDprijs roept veel vragen op. We stelden GOUDkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over de recente prijsdaling en de malaise in de GOUDmijnsector. Volgens hem zitten de financiële media ernaast door de daling van GOUD in verband te brengen met een mogelijke renteverhoging in de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

Yamada: GOUD kan uiteindelijk naar $ 800

De GOUDprijs zakte maar liefst 13 van de laatste 15 handelssessies. Ook deze week slaagt het edelmetaal er niet in te bouncen vanaf de dieptepunten. Een voorzichtig optimistische Fed en degelijke Amerikaanse GDP-cijfers houden GOUD onder de $ 1.100.

En dat zou nog wel eens erger kunnen worden, zo stelt de bekende technische analiste Louise Yamada:

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 30 juli 2015

Albert Edwards: "GOUD is een must-have"

Veel banken zijn de laatste tijd erg negatief over GOUD, maar Albert Edwards van Société Générale blijft bijzonder positief over het edelmetaal. In zijn laatste update aan klanten van de bank schrijft hij dat GOUD een geweldig instrument is om in bezit te hebben voor de komende financiële crisis.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$