Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 1481 tot 1485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Bizar: zilveren munten compleet uitverkocht

De afgelopen tijd zijn we opgeschrikt door meerdere gebeurtenissen. Zo hadden we natuurlijk de uitbrekende chaos in Griekenland, maar ook de aandelenmarkt in China wist voor de nodige spanningen te zorgen. Zoals we weten vluchten beleggers in tijden van onzekerheid vaak in GOUD en zilver. Toch hebben we daar de afgelopen tijd niet veel van gemerkt; althans dat denken we.

De GOUD- en zilverprijs hebben immers de afgelopen dagen waarde moeten inleveren. Maar als we iets verder kijken dan alleen maar naar de GOUD- en zilverprijs dan blijkt dat de werkelijkheid heel anders in elkaar zit. Het blijkt namelijk dat er een totale run is ontstaan op zilveren munten. Ook de vraag naar GOUDbaren is flink toegenomen, maar de zilvermunten spannen toch zeker wel de kroon. Volgens kenners is de oorzaak hiervan heel simpel. De zilverprijs is namelijk nog harder in waarde gedaald dan de GOUDprijs.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Chinese juweliers zien vraag naar GOUD dalen

De verkopen van de grootste juweliersketen in China, Chow Tai Fook, waren in de afgelopen drie maanden 17% lager dan in het eerste kwartaal van dit jaar, zo schrijft de Financial Times. De daling van de verkopen is grotendeels toe te schrijven aan de afnemende vraag naar GOUDen sieraden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

“Dit is de echte reden waarom GOUD is gedaald”

Er is teveel bullishness onder GOUD-markttimers. Dat is dan ook de reden dat het gele edelmetaal tot nu toe heeft gefaald om te reageren om macro-economische factoren die er anders voor hadden gezorgd dat het een rally zou zien. Dat stelt Mark Hulbert, columnist bij Marketwatch.

‘Kijk bijvoorbeeld eens naar vorige week. Als je had geweten dat Griekenland zijn schulden niet zou terugbetalen, dan had je waarschijnlijk een rally voorspeld voor GOUD’, vertelt Hulbert die toevoegt dat dit komt doordat het edelmetaal wordt gezien als veilige have in tijden van geopolitieke en economische crises. ‘En dat terwijl Griekenland de economische stabiliteit van de hele eurozone in gevaar brengt.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Koper en zilver -5%, GOUD $ 1.150

Oelala. Naast de daling van de olieprijs zien we ook bij de metalen vandaag grote koersverliezen.

Griekenland stevent op een Grexit af. Of is er nog hoop? Wat er ook uit de gesprekken komt, een schuldherstructurering is zeker. Ofwel Europa komt alsnog tegemoet. Ofwel Griekenland keert terug naar de drachme, waarmee het een valuta in handen krijgt waar men wél controle heeft over de geldpersen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Bodemproces is gaande in de GOUDmijnsector

Een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad is zonder twijfel die van de GOUDmijnen. De GOUDmijnsector heeft de afgelopen jaren flink wat waarde moeten inleveren en veel analisten twijfelen eraan of daar de komende tijd verandering in gaat komen.

Ondanks al die negatieve verwachtingen, wat betreft de analisten, begonnen de GOUDmijnaandelen aan het begin van dit jaar met een flinke stoot omhoog. Deze opwaartse impuls was echter niet van lange duur; de afgelopen weken hebben we opnieuw een sell-off gezien in de GOUDmijnsector.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$