Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1486 tot 1490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

GOUD pas getest als crisis écht toeslaat”

De eurozone staat onder druk. De Chinese aandelenmarkt crasht, terwijl de economie verzwakt. Emerging markets zakken samen met hun valuta’s weg in het moeras op dalende grondstoffenprijzen. Tel daar nog eens Syrië en Oekraïne bij op. Dan zou GOUD als ultieme veilige haven toch moeten stijgen?

Maar de GOUDprijs reageert amper. Sterker nog, de koers bereikte de laatste weken nieuwe dieptepunten. Een reeks beleggers schrijven daarom GOUD nu definitief af. Leuk om mooie sieraden mee te maken. Maar in de beleggingsportefeuille? Dat zien velen inmiddels niet meer zitten. Met een zwakke GOUDreactie op de ontwikkelingen in het eerste halfjaar vragen zij zich af wat het edelmetaal nog voor nut heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Daling GOUDprijs kost Rusland en China $5.4 miljard

Volgens Bloomberg komt de daling – in minder dan drie weken tijd – van de prijs van de GOUDreserves van Rusland en China neer op $5,4 miljard. Wegens de sterkere dollar en de te verwachten renteverhoging staat de GOUDprijs uitgedrukt in dollars op een laagste punt in 5 jaar tijd.

Pijnlijk voor Rusland en China aangezien zij de afgelopen zes jaar de grootste kopers van GOUD waren. Hoewel niet enkel China en Rusland de afgelopen jaren weer gecharmeerd werden door GOUD nadat landen twee decennia lang enkel geïnteresseerd waren in de verkoop van het gele edelmetaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Run op zilver en GOUD

Er lijkt steeds meer bewijs te komen van een wereldwijde run op zilver en GOUD. Sinds midden juni is de vraag naar fysiek zilver en GOUD omhooggeschoten.

In de GOUDhandel heb je in principe 2 aansturende factoren: De Love Trade en de Fear Trade. The Love Trade wordt gekenmerkt door de aankoop van GOUD voor bruiloften, culturele feesten etc. Historisch gezien begint de Love Trade begin augustus wanneer internationale festivals en feestdagen, zoals Diwali, Kerstmis en het Chinese Nieuwjaar de vraag beginnen te sturen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

JP Morgan vult GOUDvoorraad Comex aan

Door de ontwikkelingen van de laatste weken werd er in de blogosphere al volop gespeculeerd op een mogelijke default van de Comex. JP Morgan maakt in één klap een einde aan de geruchten over een default. Het nieuwste voorraadoverzicht van de Comex laat zien dat JP Morgan in één klap haar vrij beschikbare GOUDvoorraad heeft uitgebreid van 362.000 naar 643.000 troy ounce, een toename van 78% in één dag.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 7 augustus 2015

Barrick Gold bereidt zich voor op lagere GOUDprijs

Barrick Gold, de grootste GOUDmijn ter wereld, bereidt zich voor op een GOUDprijs van $900.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$