Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1486 tot 1490
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Thomson Reuters GFMS verwacht stijging GOUDprijs

De GOUDprijs zal in het tweede helft van dit jaar weer in een opwaartse trend komen, dat schrijft Thomson Reuters GFMS in haar kwartaalrapport over de GOUDmarkt. Voor het derde kwartaal van dit jaar verwacht het onderzoeksbureau een koers van gemiddeld $1.135 per troy ounce, die in het vierde kwartaal verder op zal lopen naar gemiddeld $1.175 per troy ounce. Het positieve vooruitzicht van Thomson Reuters GFMS is gebaseerd op de verwachting dat al het slechte nieuws over GOUD, zoals vraaguitval in China en de verwachting van een renteverhoging door de Federal Reserve, reeds in de koersen verwerkt zitten.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

GOUD valt zelfs terug naar niveau van voor 2009

GOUD incasseert de ene klap na de andere. Beleggers die rond de $1200 per troy ounce dachten dat het ergste achter de rug was worden ook vandaag weer verast. De GOUDprijs staat inmiddels rond de $1100 en tikte vanochtend zelf $1090 aan. De steun van $1140 die in november van 2014 werd getest is gesneuveld. Afgelopen vrijdag sloot de prijs op $1134.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Ronald Stoeferle: "Er is een bubbel in het vertrouwen in centrale banken en politici"

Volgens GOUDmarktanalist Ronald Stoeferle van vermogensbeheerder Incrementum is er op dit moment een bubbel in het vertrouwen dat mensen hebben in centrale banken en politici. Dat is waarom aandelen het zo goed doen en waarom GOUD al een aantal jaar in een neerwaartse trend zit. Door de daling van de GOUDprijs heeft het edelmetaal volgens Stoeferle op dit moment een zeer gunstige verhouding tussen risico en rendement.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

China importeert opnieuw minder GOUD uit Hong Kong

China heeft in juni opnieuw minder GOUD geïmporteerd via Hong Kong, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department die Bloomberg in handen kreeg. De netto import bedroeg in juni 22,1 ton, veel minder dan de 67,9 ton in de maand daarvoor en ook minder dan de 36,4 ton in maand juni van vorig jaar. De daling van de import via Hong Kong bevestigt recente berichtgeving in andere media over een teruglopende vraag naar fysiek GOUD op de Chinese markt. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Leverage COMEX GOUDmarkt explodeert

De GOUDprijs op COMEX is de benchmark voor de wereldwijde GOUDmarkt. COMEX, oftwel Commodity Exchange, is een onderdeel van de New York Mercantile Exchange (NYMEX). Eigenaar van NYMEX is CME, de Chicago Mercantile Exchange, één van de grootste futuresbeurzen ter wereld.

Dagelijks verhandelen traders en beleggers via de COMEX honderdduizenden GOUDcontracten. Per contract van 100 ounce betekent dit tientallen miljoenen ounces per dag. Ter vergelijking, de wereldwijde jaarproductie van GOUD lag in 2014 rond de 100 miljoen ounces.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$