Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 1486 tot 1490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Jim Rickards onthult mysterie achter Chinese GOUDupdate

Vrijdag gaf China nieuwe cijfers vrij over hoeveel GOUD haar centrale bank bezit. De GOUDvoorraad groeide de voorbije zes jaar met 57% tot 1.658 ton. Een cijfer dat enigszins teleurstelde en meer vragen oproept. Vragen die Jim Rickards weet te beantwoorden.

De theorie van GOUDkevers was altijd dat de Chinezen in het geheim enorme hoeveelheden GOUD kochten de laatste jaren. De invoer vanuit Hong Kong, de binnenlandse GOUDproductie en andere factoren zouden aantonen dat China ongeveer 4000 ton GOUD bezit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUDprijs zakt naar laagste punt in vijf jaar

De GOUDprijs is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De daling wordt volgens de Financial Times veroorzaakt doordat Aziatische fondsen binnen enkele minuten voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan GOUD hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zijn GOUDmijnaandelen oversold?

GOUDbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de GOUDmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre GOUDmijners uit de pas lopen ten opzichte van GOUD zelf. Daaruit valt goed op te maken dat GOUDmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van GOUD sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen GOUD en GOUDmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de GOUDprijs in 2013 en 2014. Hoewel de GOUDprijs dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere GOUDprijs. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar GOUD als veilige haven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUDprijs zakt naar laagste niveau in vijf jaar

De GOUDprijs in dollars zakte vanmorgen naar het laagste niveau in vijf jaar. In de vroege ochtend schoot de prijs van het edelmetaal met meer dan $30 omlaag naar een dieptepunt van minder dan $1.100 per troy ounce. Dat is een prijs die we sinds het voorjaar van 2010 niet meer hebben gezien. Opvallend is dat beleggers hun exposure aan GOUD afbouwen, maar dat tegelijkertijd de vraag naar fysiek GOUD onder particulieren toeneemt. Bij Hollandgold en GOUDstandaard zagen we de afgelopen weken een stormloop op beleggingsGOUD en op zilveren munten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De échte reden van de GOUDprijscorrectie

De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijscorrectie die zich momenteel voltrekt is geen reden tot paniek. Dat kon je hier vorige week al lezen.

Een plotse GOUDprijzendip op korte termijn is altijd een koopsignaal. GOUD is al 4000 jaar stabiel in waarde en momenteel de beste verzekering tegen zwaar monetair weer.

De correctie is niets meer dan een logisch gevolg van de data die de Nationale Bank van China naar buiten heeft gebracht betreffende haar reële GOUDreserves. De laatste cijfers dateren alweer van 2009.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$