Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1491 tot 1495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Einde van de GOUDprijsmanipulatie in zicht?

Zoals u wellicht weet houdt een machtig bankenkartel de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs artificieel laag om zo het vertrouwen in de dollar aan te zwengelen.

Door massaal te speculeren met ongedekte GOUDcertificaten, fraudulente kredietbeoordelingen en Libor-manipulaties, slagen een zestal banken er wonderwel in om de status van de dollar als wereldreservemunt te handhaven. Zo behoudt de VS haar greep op de wereldmarkten aan minimale kostprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Eindelijk nog eens goed nieuws voor dit metaal?

Mensen die investeren in stenen in plaats van papier zijn op lange termijn heel erg slim, maar hebben de afgelopen maanden wellicht slecht geslapen.

GOUD, zilver, koper, lood,… de basismetalen deden het op korte termijn slecht, met een grote verkoopwoede tot gevolg. Ten onrechte, weet een doorwinterde goldbug.

Hoe dan ook, ik wil het vandaag over nikkel hebben. De nikkelprijs kende een van de spectaculairste waardeverminderingen in de voorbije 100 jaar. De devaluatie van de yuan deed daar deze maand nog een schepje bovenop.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Dit is de meest interessante grafiek op dit moment

De mensen die de GOUD- en de zilverprijs hebben gevolgd zullen wel weten dat beide edelmetalen flink terrein hebben moeten inleveren. Sinds de top van 2011 hebben de GOUD- en zilverprijs beide het vertrouwen onder de beleggers verloren. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die laat zien dat de zilverprijs op dit moment wel eens heel interessant geprijsd zou kunnen zijn.

Op de grafiek hierboven is de zilverprijs tegenover de S&P 500 index gezet. We kunnen zien dat de zilverprijs in 2011 in verhouding met de S&P 500 index wel erg duur geprijsd was. Op dit moment zien we echter dat we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De rally in de GOUDsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de GOUDprijs gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de GOUDsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de GOUDsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de GOUDsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de GOUDmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de GOUDsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De GOUDen president(skandidaat)

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Björn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

De excentrieke zakenman bevalt met de regelmaat van de klok van een boude uitspraak, schuwt de confrontatie en de controverse niet, en lapt de (partij-)politieke geplogenheden van het publieke debat aan zijn laars.

Wie voorbij de politiek-incorrecte quotes durft kijken, ontwaart echter veel zinnige praat. Hij lijkt veel redelijker dan de media, zeker in Vlaanderen, hem afschilderen. Zo liet hij zich deze week ontvallen een bijzonder grote voorstander van GOUD te zijn. Wat zit hier achter?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$