Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1496 tot 1500
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 16 augustus 2015

GOUD en zilver report (Week 32)

De GOUDprijs steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele GOUD aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische GOUDmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van GOUDraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in GOUD verkrijgen.

De vraag naar GOUD in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: GOUDen juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDprijs, want de inkomsten zijn zeer robuust.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet GOUD er zwak uit

Niet alleen de GOUDprijs zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van GOUD, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar GOUD ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar GOUDenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDprijs; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

China voegt 19 ton GOUD aan reserves toe

De Chinese centrale bank heeft in de maand juli 19 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft de Financial Times. Daarmee groeit de totale omvang van de GOUDvoorraad naar 1.677 ton, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste GOUDreserves. Het is de tweede keer in een maand tijd dat China bericht naar buiten brengt over de omvang van haar GOUDreserve. Een maand geleden werd bekend dat China haar GOUDvoorraad had uitgebreid van 1.054 naar 1.658 ton.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 14 augustus 2015

GOUDreserves China groeien met 19 ton in juli

De Centrale Bank van China heeft onverwacht nog een update gegeven over de GOUDreserves van het land. Na de update medio juli blijkt dat de PBOC nog  19 ton kocht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$