Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 151 tot 155
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Een dag geen schandaal is een dag niet geleefd

Er was eens een GOUDeerlijke ambtenaar…met 60 miljoen op de bank. ‘Een dag geen schandaal is een dag niet geleefd in China’, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Het verhaal van de dag is voor De Kort een topambtenaar van de politie in China die op basis van een ambtenarensalaris 60 miljoen dollar bij elkaar geharkt. ‘Dit is indicatief voor het probleem van corruptie in China, dat een groot probleem is.’

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: zondag 4 juni 2017

Column: De koopkracht van GOUD

Een veel gebruikt argument tegen het bezit van GOUD is dat de prijs van het edelmetaal zeer volatiel is. De GOUDprijs is immers onderhevig aan tal van invloeden, zoals veranderingen in de wisselkoers, uitspraken van centrale banken, macro-economische cijfers en politieke gebeurtenissen. Voeg daar de miljarden aan speculatief vermogen bij en je begrijpt waarom de prijs van het edelmetaal soms sterk op en neer kan bewegen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Nederlandse GOUDsector tekent akkoord over aanpak misstanden

De GOUDsector in ons land gaat uitwassen bij de winning en recycling van het edelmetaal aanpakken. 

De afspraak moet ervoor zorgen dat de mensenrechten in de keten gerespecteerd worden. Ook moet de winning en hergebruik van het GOUD milieuvriendelijker worden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

Zwak banencijfer stuwt GOUDprijs hoger

De GOUDprijs steeg vrijdagmiddag als gevolg van een teleurstellend banencijfer uit de Verenigde Staten. In de maand mei kwamen er slechts 138.000 nieuwe banen bij, terwijl analisten rekende op een banengroei van 181.000. De prijs van GOUD ging met 0,8% omhoog en staat op het moment van schrijven op $1.277 per troy ounce, het hoogste niveau in vijf weken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 2 juni 2017

De waarde van GOUD volgens Deutsche Bank

De GOUDprijs lijkt al meer dan drie jaar gevangen te zitten in een bandbreedte van ongeveer $1.100 tot $1.300 per troy ounce, ondanks het feit dat centrale banken met hun stimuleringsprogramma’s vandaag de dag meer geld in de economie pompen dan ooit tevoren. Ook de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en tussen de Westerse wereld en Rusland lijken geen impact te hebben op de prijs van het edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$