Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 1501 tot 1505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Grote opportuniteiten op markt grondstoffen

Waar er de laatste dagen veel te doen was over de daling van de GOUDprijs lijkt deze tendens zich door te zetten naar de gehele industrie. Dit vertaalt hem in zowel de prijzen van de diverse grondstoffen als in de daaraan gelinkte bedrijven.

BHP Billition Ltd., werelds grootste mijnbedrijf daalde vandaag 5,7% , het laagste punt sinds maart 2009. Freeport-McMoRan INc. en Teck Resources Ltd. verliest bijna 3%, Glencore Plc daalde eveneens tot het laagste punt sinds beursnotering. En dit lijstje kunnen we nog een pak langer maken als we de hele korf erbij nemen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 23 juli 2015

Goldman Sachs verlaagt koersdoel GOUD

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor GOUD verlaagd. Begin van dit jaar werd het koersdoel al lager gezet. De bank ziet de GOUDprijs dit jaar flink dalen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Waarom blijven GOUDmijnen hun productie opschroeven?

Waarom zouden GOUDmijnen hun productie verder verhogen, nu het GOUD nog maar zo weinig oplevert? Het antwoord op deze vraag is heel simpel. De GOUDmijnsector zit diep in de schulden en moet dus wel blijven produceren om haar schuldenlast te kunnen dragen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

De 12 wetten van de GOUDprofeten

De GOUDprijs is in vrije val. Sommigen kunnen het edelmetaal niet snel genoeg  dumpen; anderen blijven hardnekkig vasthouden aan hun geloof in GOUD.

Barry Ritholtz beschrijft dit gedrag als ‘goldbuggery’. Goldbugs vormen volgens hem een religieuze sekte die de volgende twaalf ‘regels’ als hun levensideologie beschouwen:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

GOUDprijs zakt onder de 1.000 per troy ounce

De GOUDprijs zakte vanmorgen door de grens van €1.000 per troy ounce en is daarmee terug op het niveau van begin dit jaar. Verschillende experts zijn het er over eens dat we de bodem nog niet gezien hebben en dat een verdere prijsdaling het meest waarschijnlijk is. Desondanks blijven landen als Rusland en China GOUD kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$