Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 1501 tot 1505
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Sander Noordhof: “Juist nu is het belangrijk GOUD te bezitten”

Marketupdate sprak met Sander Noordhof, manager van GOUDstandaard, over zijn interesse voor GOUD en zijn overstap van de wereld van vermogensbeheer naar de GOUDhandel. We stelden hem een aantal vragen over zijn persoonlijke achtergrond, het bedrijf GOUDstandaard en zijn visie op de GOUDmarkt en de economie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Waarom verkoopt Griekenland haar GOUD niet?

Onlangs kregen we de vraag voorgelegd waarom een land als Griekenland haar GOUDvoorraad niet gebruikt om haar schulden af te lossen. Het land heeft amper geld om haar schuldeisers te betalen, maar beschikt nog wel over een GOUDvoorraad van 122 ton. Waarom verkoopt ze dat niet?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Market Update (11 juni 2015)

ECB zet geldkraan naar Griekse bankensector verder open, Duitsland is bereid Griekenland nog wat meer tegemoet te komen en de Wereldbank verwacht dat de olieprijs door zwakke groei wereldeconomie laag blijft. Verder in het nieuws: Belangstelling voor GOUD-ETF’s neemt steeds verder af, China wordt grootste afnemer van Braziliaanse olie en Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt mogelijke prijsmanipulatie van GOUD, zilver en andere edelmetalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Gevaarlijke kinderarbeid in GOUDmijnen Ghana

Duizenden kinderen en tieners werken in GOUDmijnen in Ghana in gevaarlijke omstandigheden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Internationale handelaars, die GOUD aankopen in het West-Afrikaanse land, ondersteunen daarmee mogelijk de uitbuiting van minderjarigen. Dat schrijft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport vandaag, één dag voor de werelddag tegen kinderarbeid.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Aziaten wachten op nieuwe signalen om GOUD te kopen

De Aziatische consument verwacht een verdere daling van de GOUDkoers en is daarom wat meer terughoudend geworden met GOUD kopen. In dollars zakte de prijs van GOUD afgelopen week naar het laagste niveau in sinds maart, maar dat zorgde volgens Reuters niet voor een veel grotere belangstelling op voor het gele metaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$