Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1506 tot 1510
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Vrouw vindt GOUDstaaf op de bodem van Duits meer

Een vrouw heeft een opvallende vondst gedaan tijdens het zwemmen in een Duits meer. Op de bodem, twee meter onder water, lag een GOUDstaaf van 500 gram.

De eerlijke vinder bracht het naar de politie. Die heeft het onderzocht en kwam tot de conclusie dat het om echt GOUD ging. Dat meldde de politie in Beieren woensdag. Tegen de huidige koers zou de halve kilo GOUD ongeveer 16.000 euro waard zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Dit is de reden waarom de GOUDprijs stijgt

De GOUDprijs heeft het de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad, maar toch mogen de GOUDkevers over de afgelopen twee handelsdagen niet klagen. Zowel maandag als dinsdag is de GOUDprijs hoger gesloten en dat biedt goede hoop voor de komende handelsdagen. Vooral de mijnaandelen wisten tijdens de eerste handelsdag van deze week goede zaken te doen.

De reden waarom de GOUDprijs nu weer in waarde is gestegen is natuurlijk moeilijk te zeggen. Het is echter zeer aannemelijk dat dit een rebound beweging is op de flinke daling van de afgelopen weken. Vooral bij de mijnaandelen is de schade de afgelopen weken niet beperkt gebleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Welvarende Chinezen sluizen geld in duizelingwekkend tempo land uit

China – grondstoffen – dollar. Dat is zo’n beetje de GOUDen driehoek waar de markten nu op draaien. We schreven al eerder dat de kapitaalvlucht in China grootse vormen aanneemt. Chinezen verkopen hun yuans massaal voor dollars. Hoe groot die vlucht is laat econoom Ed Yardeni vandaag overzichtelijk zien.

In onderstaande grafiek is de blauwe lijn het Chinese handelsoverschot over de voorgaande 12 maanden. De rode lijn zijn de Chinese valutareserves over dezelfde periode. Deze bestaan hoofdzakelijk uit dollars. En GOUD is even buiten beschouwing gelaten – vooropgesteld dat de Chinese GOUDrapportage klopt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Deze divergentie bij de GOUDprijs is verbazingwekkend

Technische beleggers zijn vaak op zoek naar divergenties. Divergenties wijzen namelijk vaak op een aanstaande bodem of top. Vaak wordt er dan gekeken naar het verschil tussen de beweging bij een indicator en de koers op de grafiek zelf. Maar ook andere vormen van divergenties zijn vaak erg nuttig. Ook bij de GOUDprijs hebben we op dit moment te maken met een divergentie zoals we die al eens eerder hebben gezien.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er in het jaar 2000 sprake was van een divergentie tussen de ARCA Gold BUGS Index (HUI) en de GOUDprijs. We zien namelijk dat de HUI in november 2000 te maken had met dalende koersen, terwijl de GOUDprijs zelf zijwaarts bleef bewegen. Er was dus een duidelijke divergentie tussen beiden, die vlak daarna leidde tot een bodem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Speculeren op de absolute bodem voor zilver, hoeft niet!

De zilverprijs veerde de afgelopen dagen meer dan 5% op, na de daling van juli. Het sentiment in de “papieren” edelmetaalmarkt zat einde juli dan ook compleet onder nul.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$