Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 1506 tot 1510
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Oostenrijk haalt 110 ton GOUD terug

In navolging op Duitsland en Nederland haalt ook Oostenrijk een gedeelte van haar GOUD terug naar eigen land, zo schrijft de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Van de totale GOUDvoorraad van 280 ton wil de centrale bank 110 ton terug halen, een operatie die in meerdere stappen uitgevoerd zal worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Massale uitstroom aandelenfondsen VS en toch klimmen de koersen?

[...]

Hartnett schreef verder dat de uitstroom uit aandelenfondsen een ‘onheilspellend’ teken is voor de prestaties van aandelen. Zo zei hij hier eerder al over dat de markt wel eens een correctie zou kunnen ervaren. Hartnett adviseert beleggers daarom ook om als strategie voor halverwege 2015 hun risico’s te verminderen in tegenstelling tot het maximaliseren van hun rendementen op aandelen. ‘Wij adviseren onder andere hogere cashniveaus dan normaal en zouden ook wat GOUD toevoegen.’

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

China start Zijderoute GOUDfonds

De Chinese overheid heeft een nieuw fonds opgezet dat voor $16 miljard aan GOUD-gerelateerde investeringen langs de eeuwenoude zijderoute moet plegen. Het fonds zal investeren in ETF’s en GOUDprojecten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

Ook Oostenrijk haalt zijn GOUD terug

Na Duitsland, Venezuela en Nederland blijkt nu ook Oostenrijk bezig met een repatriëring van haar GOUDreserves. GOUDkenner Jan Nieuwenhuijs beter bekend onder zijn pseudoniem Koos Jansen stelde in 2014 al dat wanneer meer landen zouden volgen er een mondiale run zou kunnen ontstaan op fysiek GOUD. Met dit nieuwsbericht voor Bullionstar laat hij blijken bovenop het GOUDnieuws te zitten.

Nederland wist eind 2014 in het diepste geheim en met succes 20% – 122.5 ton – aan officieel Nederlands GOUD te repatriëren uit de VS met een marktwaarde van 4 miljard. Ook de Duitse Bundesbank besloot eind 2013 om uiteindelijk de helft van zijn GOUDreserves naar Frankfurt te verhuizen, de andere helft blijft zij in New York en Londen aanhouden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 mei 2015

India blijft GOUD kopen: 85 ton geïmporteerd in april

India heeft in de maand april opnieuw veel GOUD geïmporteerd, zo blijkt uit cijfers die het Indiase Ministerie van Handel onlangs bekendmaakte. In april 2015 werd er in totaal 85 ton, goed voor $3,13 miljard, aan GOUD geïmporteerd, een toename van 78% ten opzichte van een jaar eerder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$