Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1506 tot 1510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 25 juli 2015

Wist jij dít al over GOUD en olie?

Veel verschillende grondstoffen staan rond de laagste niveaus in jaren en die posities zijn in juli verder verslechterd. Zowel GOUD als olie daalden deze maand, respectievelijk met zo’n 6 en 15 procent. Ondertussen zet de dollar zijn weg omhoog juist voort. Toch kan het een probleem zijn voor beleggers om zowel GOUD als olie in het mandje met grondstoffen te stoppen en ervan uit te gaan dat ze op dezelfde manier zullen bewegen.

Zowel olie als GOUD hebben een negatieve correlatie met de dollar; naarmate de dollar stijgt, zijn er over het algemeen minder dollars nodig om dezelfde hoeveelheid van die grondstof te kopen.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

GOUDreserves Rusland groeien 2% in juni

De Centrale Bank van Rusland heeft in juni weer een flinke hoeveelheid GOUD ingekocht. De GOUDreserves groeiden met 2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Deze landen beschikken over enorm veel GOUD

De GOUDsector is een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Sinds het jaar 2011 bevindt de GOUDsector zich in een neerwaartse trend en deze trend is de afgelopen dagen nog eens extra versterkt. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers de GOUDsector de rug toekeren. Toch lijkt de GOUDsector op dit moment goedkoper dan ooit te zijn.

Zo verschenen de afgelopen dagen al meerdere berichten over banken die de GOUDsector bestempelen als ‘ondergewaardeerd’. Allemaal waren ze het er wel over eens dat de GOUDprijs te rap in tempo was gestegen en dat daardoor een correctie niet kon uitblijven. Deze correctie zou echter in de nabije toekomst wel eens voorbij kunnen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Over een contrair signaal gesproken: journalist verkiest een steen boven GOUD

Net als je denkt dat het niet meer erger kan worden voor de GOUDmarkt volgt er een nieuwe crash. Gelukkig duiken er ook alsmaar meer contraire signalen op.

Signalen die er op duiden dat iedereen GOUD heeft opgegeven. En als deze mensen hun GOUD verkocht hebben is het neerwaartse risico beperkt. Bovendien zullen ze allemaal hun GOUD terugkopen eens de prijs stijgt.

Welke signalen zien contraire investeerders?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Waarom de prijzen van olie, GOUD en koper wegzakken

Tenzij u dit jaar tot nu toe onder een steen leefde, kan het u niet zijn ontgaan: de koersen van grondstoffen, van koper tot aluminium en van GOUD tot olie, staan onder druk. Waar de grondstoffenindex van het CRB op het laagste niveau sinds 2009 noteert, raakt die van Bloomberg zelfs niveaus die we het laatst in 2002 zagen.

Dat zet vraagtekens bij de stand van de wereldeconomie. David Kelly, hoofd global strategy bij JPMorgan Funds, voorziet nog geen grote problemen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$