Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 1511 tot 1515
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUDprijs zakt naar laagste niveau in vijf jaar

De GOUDprijs in dollars zakte vanmorgen naar het laagste niveau in vijf jaar. In de vroege ochtend schoot de prijs van het edelmetaal met meer dan $30 omlaag naar een dieptepunt van minder dan $1.100 per troy ounce. Dat is een prijs die we sinds het voorjaar van 2010 niet meer hebben gezien. Opvallend is dat beleggers hun exposure aan GOUD afbouwen, maar dat tegelijkertijd de vraag naar fysiek GOUD onder particulieren toeneemt. Bij Hollandgold en GOUDstandaard zagen we de afgelopen weken een stormloop op beleggingsGOUD en op zilveren munten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De échte reden van de GOUDprijscorrectie

De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijscorrectie die zich momenteel voltrekt is geen reden tot paniek. Dat kon je hier vorige week al lezen.

Een plotse GOUDprijzendip op korte termijn is altijd een koopsignaal. GOUD is al 4000 jaar stabiel in waarde en momenteel de beste verzekering tegen zwaar monetair weer.

De correctie is niets meer dan een logisch gevolg van de data die de Nationale Bank van China naar buiten heeft gebracht betreffende haar reële GOUDreserves. De laatste cijfers dateren alweer van 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUD valt $ 45 tot onder $ 1.100, herstelt $ 30

GOUD zakte vannacht in de Azië-sessie even door de $ 1.100. En dat ging heel snel. Binnen een minuut viel de prijs met bijna 50 dollar. Na een dieptepunt op $ 1.087 veerde de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs weer op tot $ 1.115 op moment van schrijven.

Het is een staaltje boomschudden dat doet sterk doet denken aan april 2013. Toen was $ 1.500 de scherprechter.

Ook toen begon het met een daling op vrijdag. En was het eveneens een zeer dunne handelssessie zondagochtend in Azië waar getriggerde stoplosses voor een enorme washout zorgden.

Bron: dutchtv
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Griekenland het rijkste land van Europa, Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme GOUD-, olie- en gasvoorraden niet? Expert: Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas.

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek wordt door steeds meer doorgevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar bezit over een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en GOUD, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen;

Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt worden verschillende antwoorden gegeven.

Volgens sommigen is er sprake van een heus complot – hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

China vertelt eindelijk hoeveel GOUD het bezit

Na zes jaar stilte onthult China weer hoeveel GOUD het bezit. En daaruit blijkt een stijging met 57%, waarmee het Rusland inhaalt.

China bezit nu 1.658 ton GOUD tegen 1.054 ton in 2009. Daarmee is het de nummer vijf op de wereldranglijst, na de VS (8.134 ton), Duitsland (3.383 ton), Italië (2.452 ton) en Frankrijk (2.435 ton). Rusland volgt nu op 1.238 ton.

Het IMF hangt daar nog tussenin met 2.814 ton, terwijl Nederland en België goed zijn voor 613 en 227 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$