Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 1516 tot 1520
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers verlagen GOUDposities naar laagste punt in 4 jaar

Beleggers hebben hun posities in GOUDfondsen deze week teruggebracht naar het laagste punt in 4 jaar, op speculatie rondom de Federal Reserve die dichterbij het verhogen van de rente komt.

De assets in exchange traded products die worden gedekt door het gele edelmetaal daalden afgelopen maand met 2,4 ton naar 1599,5 op maandag, zo blijkt uit data van Bloomberg. Het aantal belangen daalde met 4,8 procent sinds eind februari, en staan inmiddels op het laagste niveau sinds 14 januari.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers stappen weer uit GOUD ETF’s

Door de wereldwijde stijging van de aandelenkoersen neemt de belangstelling voor een belegging in GOUD af, zo meldt Bloomberg. De totale voorraad GOUD in exchange traded funds zakte deze week met 0,3 procent naar 1.594,1 ton, het laagste niveau in meer dan vijf jaar tijd.

Bron: Bootjesgek.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

GOUDjager pakt Atlantische Oceaan

Het Amerikaanse bedrijf is de GOUDberger van de Atlantantische Oceaan geworden. Het bedrijf werkt al aan de berging van vijf schatwrakken vol GOUD en zilver die kiloters diep op de zeebodem liggen. Met ROV-subs zijn de wrakken gelocaliseerd en bestudeerd. Er zijn al tonnen aan munten geborgen uit het Duitse vrachtschip met munten SS Gairsoppa. Verder bergt het bedrijf uit de SS Central America en nog drie andere wrakken. Het bedrijf werkt met vergunningen (80/20 deals) maar krijgt soms nog wel een onverwachte schadeclaim aan haar broek; van nieuwe kapers op de kust! Meer bij Shipwrecknet en Odyssey Marine Exploration.

[video]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Zwitserland exporteert opnieuw veel GOUD naar Azië

In de maand april heeft Zwitserland opnieuw veel GOUD naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de douane. In totaal ging er 126,69 ton GOUD het land uit, waarvan meer dan driekwart bestemd was voor de Aziatische markt. De drie grootste afnemers van GOUD waren India, Hong Kong en China. Van alle landen in de wereld importeren deze drie de laatste jaren structureel het meeste GOUD uit Zwitserland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Ook Texas wilt GOUD op eigen bodem

Het is in lijn met verschillende landen die hun GOUD aan het repatriëren zijn: Texas wilt zijn GOUD op eigen bodem. In dat opzicht is het eenzelfde situatie zoals die zich voordeed in o.a. Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Allen lieten weten dat zij een gedeelte van hun GOUDvoorraden naar eigen kluizen overgebracht wilden hebben – de een met groter succes dan de ander. Maar een staat in de VS die hetzelfde wilt bewerkstelligen is een unicum.

State Representative Giovanni Capriglione vroeg wetgevers om een Texas Bullion Depository te creëren, waar de staat Texas zijn GOUD – dat nu in New York opgeslagen ligt – en dat van andere geïnteresseerden op kan slaan. Het plan is in een vergevorderd stadium en is voorgelegd aan gouverneur Abbott. “We hebben het niet over Fort Knox maar toen ik het plan voor het eerst aankondigde heb ik enorm veel e-mails en telefoontjes gekregen van geïnteresseerden wereldwijd die hun GOUD graag in Texas op zouden willen slaan” aldus Capriglione.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$