Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1521 tot 1525
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

"India importeert dit jaar 900 tot 1.000 ton GOUD"

India zal in het financiële jaar 2015-2016 tussen de 900 en 1.000 ton GOUD importeren, zo verklaarde de directeur van smelterij MMTC-PAMP woensdag tegenover persbureau Reuters. Dat is nog iets meer dan de hoeveelheid GOUD die het land een jaar eerder importeerde. Het Indiase financiële jaar 2015-2016 begon in april en duurt tot april volgend jaar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 4 augustus 2015

US Mint verkocht in twee jaar niet zoveel GOUDen munten

De US Mint heeft in de maand juli in totaal 202.000 troy ounce aan GOUDen munten verkocht en daarmee was het de beste maand voor het Amerikaanse munthuis in meer dan twee jaar tijd. Door de daling van de GOUDprijs in juli kwamen er veel koopjesjagers op de markt om GOUD te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Edwards ziet nog grotere crisis dan 2008, noemt GOUD ‘must-have’

SocGen strateeg Albert Edwards laat in zijn laatste update vanuit een zonnig Banyuls-sur-Mer doorschemeren dat hij bullish is op GOUD. En niet zo’n beetje ook.

Afgelopen donderdag schreven we over de enorme dalingen in de real, lira, rand en peso tegen de dollar. Edwards legt allereerst uit wat er met deze emerging market valuta’s gebeurt. Het proces werkt als volgt:

Volgens Edwards zitten we nu op dat laatste punt. Maar de strateeg is nog steeds positief op GOUD, ondanks dat de grondstoffenmalaise de prijs van het edelmetaal mee omlaag trekt:

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

US Mint verkoopt 50% meer GOUD

De US Mint heeft in de eerste 7 maanden van 2015 50% meer GOUDen American Eagles verkocht dan in 2014. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

GOUD keldert in waarde, nu de Amerikaanse economie aantrekt

GOUD is in juli circa 8 procent minder waard geworden, waarmee deze maand de slechtste was voor de GOUDprijs in de afgelopen twee jaar. De prijsdruk op het edelmetaal komt onder meer door de sterke dollar en de aantrekkende economie in de Verenigde Staten.

Laatstgenoemde brengt een verhoging van de rente door de Amerikaanse centrale bank dichterbij. Daardoor worden middelen verschoven naar beleggingen die, in tegenstelling tot GOUD, rente opleveren. Daarnaast valt de vraag naar GOUD uit China tegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$