Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 1521 tot 1525
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Rusland voegt 25 ton GOUD aan reserves toe

Rusland heeft in juni 25 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de meest recente cijfers van de Bank of Russia. In totaal beschikt het land nu over een officiële GOUDvoorraad van 1.275 ton, goed voor een zesde plaats in de ranglijst van landen met de grootste voorraden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Bekentenis: China kocht 600 ton GOUD

Iedereen weet wel dat China en India samen de grootste afnemers van GOUD zijn. Toch is de Chinese overheid een stuk minder open over de gang van zaken dan de Indiase. Als het om GOUDvoorraden gaat dan houdt de Chinese overheid zich voornamelijk erg stil. Toch is er recent een opmerkelijke bekentenis gedaan door de Chinese autoriteiten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Jim Rickards onthult mysterie achter Chinese GOUDupdate

Vrijdag gaf China nieuwe cijfers vrij over hoeveel GOUD haar centrale bank bezit. De GOUDvoorraad groeide de voorbije zes jaar met 57% tot 1.658 ton. Een cijfer dat enigszins teleurstelde en meer vragen oproept. Vragen die Jim Rickards weet te beantwoorden.

De theorie van GOUDkevers was altijd dat de Chinezen in het geheim enorme hoeveelheden GOUD kochten de laatste jaren. De invoer vanuit Hong Kong, de binnenlandse GOUDproductie en andere factoren zouden aantonen dat China ongeveer 4000 ton GOUD bezit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUDprijs zakt naar laagste punt in vijf jaar

De GOUDprijs is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De daling wordt volgens de Financial Times veroorzaakt doordat Aziatische fondsen binnen enkele minuten voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan GOUD hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zijn GOUDmijnaandelen oversold?

GOUDbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de GOUDmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre GOUDmijners uit de pas lopen ten opzichte van GOUD zelf. Daaruit valt goed op te maken dat GOUDmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van GOUD sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen GOUD en GOUDmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de GOUDprijs in 2013 en 2014. Hoewel de GOUDprijs dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere GOUDprijs. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar GOUD als veilige haven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$