Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1521 tot 1525
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Veelbelovende U-turn in de GOUDmarkt

Je mag – als lezer van deze nieuwsbrief – twee dingen van me verwachten.

Eerst en vooral geef ik je mijn mening.

Ik vertel je precies hoe ik tegen bepaalde zaken aankijk en ik wind er geen doekjes op.

Betekent dit dat ik altijd gelijk heb? Nee, zeker niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

GOUD kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor GOUD. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de GOUDprijs voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar GOUD als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Hedge funds voor het eerst ooit netto short GOUD

Hedge funds zitten als groep momenteel netto short GOUD. En dat is voor het eerst sinds de Amerikaanse overheid data begon te verzamelen in 2006, zo meldt Bloomberg.

Deze fondsen en andere speculanten kwamen in de week eindigend op dinsdag uit op 11,345 contracten GOUD short. Hier zit dus dus bear raid die we zondagnacht zagen in.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Griekenland en China maken beleggers wantrouwig, maar GOUDprijs profiteert niet

Nederlandse beleggers zijn onder meer door de perikelen rond Griekenland minder optimistisch over de beurs. In tijden van onzekerheid kiezen beleggers soms voor GOUD als veilige luchthaven, maar professionele speculanten doen dat momenteel juist niet. 

Het optimisme onder beleggers in Nederland is deze maand een stuk teruggezakt, blijkt uit onderzoek van ING. De financiële markten waren de afgelopen maand in de ban van Griekenland en China. De onrust hierover heeft het vertrouwen van de beleggers geen goed gedaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Beleggers gokken op verdere daling GOUDprijs

Hedgefondsen hebben voor het eerst per saldo een shortpositie ten opzichte van GOUD ingenomen. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdagavond.

De shortpositie geeft aan dat er in doorsnee wordt gegokt op een verdere daling van de GOUDprijs. Die zakte vrijdag naar het laagste punt sinds 2010 en ging in juli al bijna elke dag omlaag. Daarmee is deze maand op weg om de slechtste te worden voor het edelmetaal sinds juni 2013.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$