EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1526 tot 1530
Geplaatst op: zondag 16 augustus 2015

GOUD en zilver report (Week 32)

De GOUDprijs steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele GOUD aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische GOUDmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van GOUDraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in GOUD verkrijgen.

De vraag naar GOUD in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: GOUDen juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDprijs, want de inkomsten zijn zeer robuust.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet GOUD er zwak uit

Niet alleen de GOUDprijs zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van GOUD, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar GOUD ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar GOUDenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDprijs; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 14 augustus 2015

China voegt 19 ton GOUD aan reserves toe

De Chinese centrale bank heeft in de maand juli 19 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft de Financial Times. Daarmee groeit de totale omvang van de GOUDvoorraad naar 1.677 ton, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste GOUDreserves. Het is de tweede keer in een maand tijd dat China bericht naar buiten brengt over de omvang van haar GOUDreserve. Een maand geleden werd bekend dat China haar GOUDvoorraad had uitgebreid van 1.054 naar 1.658 ton.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: vrijdag 14 augustus 2015

GOUDreserves China groeien met 19 ton in juli

De Centrale Bank van China heeft onverwacht nog een update gegeven over de GOUDreserves van het land. Na de update medio juli blijkt dat de PBOC nog  19 ton kocht.

Lees verder op TheBullionHouse.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs