Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 1526 tot 1530
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Indiase juwelier Rajesh koopt Valcambi voor $400 miljoen

Het Indiase Rajesh Exports, de grootste producent van juwelen ter wereld, heeft voor een bedrag van $400 miljoen de Zwitserse smelterij Valcambi overgenomen. Met deze overname stelt Rajesh de aanvoer van GOUD veilig en kan ze het edelmetaal tegen een scherpere prijs inkopen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Zwitserland exporteerde dit jaar al meer dan 600 ton GOUD naar Azië

Aziatische landen hebben in de eerste helft van dit jaar meer dan 600 ton GOUD uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. Dat is vergelijkbaar met het totale volume in de eerste helft van vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

“2017 kan magisch jaar worden voor GOUD

GOUD mag dan in de afgelopen 4 jaar misschien 40 procent aan waarde zijn verloren, analisten voorspellen nu een mogelijke bodem voor de prijs van het gele edelmetaal.

GOUD daalde vorige week voor het eerst in jaren onder het niveau van 1100 dollar per ounce. Het edelmetaal werd hard geraakt door de lage inflatie, de sterkere dollar en de angsten rondom de Chinese vraag. Het metaal zag daarnaast ook zijn langste verliesreeks in bijna 2 decennia en zag vorige week maand zijn grootste dagelijkse verlies in bijna 2 jaar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Hedgefondsen short op GOUD, een contraire indicator?

De CFTC registreerde in de week van 21 juli voor het eerst een netto shortpositie in GOUD onder de hedgefondsen. Alle posities samengevoegd kwam de toezichthouder uit op een netto shortpositie van 11.345 contracten, waarbij ieder contract de levering van 100 troy ounce GOUD vertegenwoordigt. Het is tekenend voor het negatieve sentiment in de markt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Particulieren blijven veel GOUD kopen

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij een daling van de GOUDprijs is de verkoop van fysiek GOUD en zilver de afgelopen weken juist sterk toegenomen. Sander Noordhof van GOUDstandaard spreekt van een ‘ongekende drukte’ in de GOUDmarkt, vooral als je bedenkt dat de zomer normaal gesproken juist een zeer rustige periode is voor de GOUDhandel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$