Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1541 tot 1545
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

De 12 wetten van de GOUDprofeten

De GOUDprijs is in vrije val. Sommigen kunnen het edelmetaal niet snel genoeg  dumpen; anderen blijven hardnekkig vasthouden aan hun geloof in GOUD.

Barry Ritholtz beschrijft dit gedrag als ‘goldbuggery’. Goldbugs vormen volgens hem een religieuze sekte die de volgende twaalf ‘regels’ als hun levensideologie beschouwen:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

GOUDprijs zakt onder de 1.000 per troy ounce

De GOUDprijs zakte vanmorgen door de grens van €1.000 per troy ounce en is daarmee terug op het niveau van begin dit jaar. Verschillende experts zijn het er over eens dat we de bodem nog niet gezien hebben en dat een verdere prijsdaling het meest waarschijnlijk is. Desondanks blijven landen als Rusland en China GOUD kopen.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

“Belangrijke steunniveaus GOUD doorbroken”

De GOUDprijs tikte deze week het laagste niveau in 5 jaar aan nadat het maandag 4 procent daalde als gevolg van China waar het edelmetaal massaal van de hand werd gedaan. 

Er lijken voor beleggers steeds minder redenen te vinden om GOUD aan te houden als een veilige haven die hen beschermt tegen risico’s. Zeker met het oog op een verdere stijging voor de dollar die in het vooruitzicht lijkt te liggen dankzij een aanstaande Amerikaanse renteverhoging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Record aantal shortcontracten op GOUD

De GOUDkevers werden gisteren even flink opgeschrikt door de flinke neerwaartse beweging bij de GOUDprijs. De GOUDprijs daalde flink in waarde en op dat moment kwam er veel pessimisme naar boven bij de GOUDbeleggers. De oorzaak van deze daling is niet heel goed aan te wijzen.

Zo zijn er namelijk meerdere oorzaken voor de hand liggend. Zo zijn de economen er van overtuigd dat de waarschuwing van de Amerikaanse centrale bank voor een renteverhoging de doorslag heeft gegeven om GOUDcontracten te sluiten.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Meer dan $8 miljard verdampt uit GOUDmijnaandelen

Beleggers likken hun wonden na de forse daling van de GOUDprijs van afgelopen maandag. In één dag verdampte er volgens Reuters meer dan $8 miljard aan aandeelhouderswaarde uit de GOUDmijnsector en zakten de koersen het laagste niveau in 6,5 jaar tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$