Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 1551 tot 1555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 april 2015

China, Rusland en hun bondgenoten kopen massaal GOUD op als alternatief voor USD

Terwijl de deviezen pijlsnel dalen in de Westerse wereld worden de GOUDvoorraden in enkele landen aan een zelfde tempo opgebouwd. In de eerste plaats door de Russische beer, maar er is nog één land dat hier een nog grotere rol in speelt, namelijk Kazachstan.

President Nursultan Nazarbayev, herverkozen met een twijfelachtige score van 97,7% van de stemmen is heer en meester in Kazachstan. De laatste jaren zet deze dan ook volop in op het blinkende edelmetaal. De energierijke en voormalige Sovjetrepubliek deel momenteel volop in de klappen door de sterk gedaalde olieprijzen en de zwakker wordende nationale munt, de Tenge. Ondanks deze tegenslagen blijft  Nazarbayev de GOUDvoorraden van het land uitbreiden, dit sinds een 30-tal maand. De oorlogskas van het land is daarmee reeds gestegen tot een totaal van 198 ton, bijna 27% van de totale staatskas.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

GOUD profiteert van deal tussen Venezuela en Citigroup

GOUD steeg aan het begin van deze week boven de 1200 dollar per ounce uit op wat de beste dag voor het edelmetaal was sinds januari. Dit gebeurde te midden van intriges rondom een deal tussen Venezuela en Citigroup, waarbij 1 miljard dollar in contanten wordt betaald voor een deel van de GOUDreserves van het land.

In ruil krijgen president Nicolas Maduro en zijn socialistische regering het geld dat ze nodig hebben en mislopen door de forse daling van de olie-inkomsten. Reuters meldde vrijdag dat de Venezolaanse centrale bank naar verwachting 1,4 miljoen ounces GOUD zou geven in ruil voor de cash en dat het land rente zou moeten betalen over het geld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Sterke dollar kost bedrijven miljarden

JP Morgan Chase – de grootste bank in de VS – heeft haar fysieke zilver voorraden opgewaardeerd tot 55 miljoen ounces. CEO Jamie Dimon liet vorige maand weten dat er een grote financiële storm op komst is. Citigroup de derde bank van de VS sloot afgelopen week een deal ter waarde van $1 miljard met Venezuela aangaande haar fysieke GOUDreserves. De op een na grootste bank van de VS Bank of America Merrill Lynch (BAML) liet vorige week donderdag weten dat ook zij bezorgd is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

Wat brengt het meeste op: aandelen, GOUD, obligaties?

Maandagavond werd er in de Bourla in Antwerpen geen opera opgevoerd. Wel verzamelden er honderden nieuwsgierigen om een lezing bij te wonen van Professor Paul Marsh, econoom aan de London Business School.

Opbrengsten uit obligaties zullen nog zeer langdurig laag blijven. Zelfs lange termijn bonds van overheden zijn vaak negatief. Zwitserse en Deense overheidspapieren hebben een negatieve opbrengst, zelfs op een periode van twintig jaar. Dit wijst er op dat de rentes nog lang zeer laag blijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 april 2015

GOUD: mogelijk de laatste keer dat u zo goedkoop kunt instappen

Staat de wereld op het punt de echte reserves van de Chinese GOUDvoorraad te kennen. De laatste keer dat China een update gaf, was in 2009. Iedereen weet dat China ondertussen meer reserves heeft, maar niemand weet hoeveel. Het grootste mysterie van de financiële wereld kan binnenkort onthult worden.

Chinese GOUDmijnen zijn al 8 jaar op rij de grootste producenten van GOUD ter wereld. In 2014 was er een productie van 452 ton. Een deel van dat GOUD zal ongetwijfeld verkocht geweest zijn aan de Chinese overheid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$