EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 1561 tot 1565 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 14 september 2015

Beleggers halen GOUD uit ETFs in aanloop naar rentebesluit Fed

In aanloop naar de verwachte renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank bouwden beleggers en vermogensbeheerders hun positie in GOUD ETF’s af. Door de daling van de GOUDkoers en de uitstroom van GOUD daalde het totaal beheerde vermogen van deze beleggingsproducten de afgelopen drie weken met meer dan $2,6 miljard.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 14 september 2015

Onzekerheid overheerst

Zo’n twee maanden geleden bereikte het sentiment op de GOUDmarkt een dieptepunt. Het ene negatieve bericht na het andere werd gepubliceerd met als absoluut hoogtepunt (of dieptepunt afhankelijk van het standpunt) een artikel in de Wall Street Journal op 17 juli. Dat negatieve sentiment was logisch aangezien de grootste GOUD ETF – de SPDR Gold Shares – $25 miljard aan uitstroom kende de afgelopen 3 jaar.

De afgelopen maand daalden veel aandelen- en obligatiemarkten en investeerders hoopten dat de waardevernietiging in die markten gecompenseerd zouden worden door alternatieve activa. Niet al die alternatieve activa presteerde even goed maar nu blijkt dat ETF’s (Exchange-traded funds) die edelmetalen volgden zich onder de best presterende ETF’s bevonden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 13 september 2015

Zwarte GOUD zal verder dalen tot 20 USD/vat

Momenteel geraken de olieprijzen niet uit het dal waarin ze gesukkeld zijn de afgelopen maanden, en er is nog meer tegenslag op komst aangezien de globale overschotten aan olie nog groter blijken te zijn dan voorspeld. Het ziet er dan naar uit dat zelfs het worst-case-scenario voor diverse olie-exporterende landen nog niet het ergste lijkt te worden.

Goldman Sachs Group Inc. voorspelt een nog grotere daling voor de olieprijzen de komende maanden. Met een wereldwijde oliestock die nog grotere lijkt te zijn dan verwacht zouden de olieprijzen zelfs kunnen dalen tot maar liefst 20 USD/vat. Pure waanzin lijkt dit voor vele landen welke zwaar steunen op deze export, echter bittere realiteit lijkt dit nu…

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 september 2015

ABN AMRO: negatieve vooruitzichten voor GOUD

In januari 2014 verwachtte ABN Amro voor 2016 nog dat de GOUDprijs weer zou stijgen. Eergisteren kwam zij in een nieuw verslag met het vooruitzicht dat de GOUDprijs eind 2016 de 800,- aan zal doen. Of dit in dollars of euro’s is uitgedrukt mag de lezer zelf verzinnen. Zij stelt in ieder geval dat GOUD nog steeds te duur is.

Vooral in verhouding tot andere grondstoffen zal GOUD gaan inleveren, zo stelt de ABN. Cyclische grondstoffen zoals koper, platina, palladium en olieprijzen hebben slecht gepresteerd waarvoor verschillende redenen aan te dragen zijn. De vertraging in wereldwijde groei en een overaanbod in voornamelijk olie zijn daar voorbeelden van. GOUD is geen cyclisch actief en heeft daarom minder te lijden gehad.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 11 september 2015

Krapte in de GOUDmarkt (en toch daalt de prijs?)

Je zou het niet zeggen aan de koersontwikkeling maar de fysieke edelmetaalmarkt kampt momenteel met tekorten.

Je zou het niet zeggen aan de koersontwikkeling maar de fysieke edelmetaalmarkt kampt momenteel met tekorten.

De Nederlander Koos Jansen, die schrijft voor Bullionstar, maakt melding van ernstige tekorten in London.

Kopers uit China en India hebben massaal GOUD ingeslagen en de markt (tijdelijk?) leeggekocht.

Dit resulteert in hogere  “lease rates” (zeg maar de prijs die je betaalt om fysiek GOUD te lenen).

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs