Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1566 tot 1570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Duitsland koopt 20 % meer fysiek GOUD

In het Oosten zijn ze al langer dan vandaag liefhebber van fysiek GOUD, zowel centrale banken als de bevolking koopt er enorme hoeveelheden fysiek GOUD. In het Westen stort men zich liever op papieren GOUD, behalve in Duitsland. Duitsland is het westerse land waar de vraag naar fysiek GOUD het hoogste ligt.

Als we Zwitserland buiten beschouwingen laten, is er maar zo goed als 1 land waarin de bevolking massaal GOUD koopt en dat is Duitsland. Zwitserland heeft en lange traditie met GOUD en verslaat Duitsland nog op basis van de aankopen van GOUD per inwoner, maar verder nemen de Duitsers bijna de helft van de aankopen van fysiek GOUD in de westerse landen voor hun rekening.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Wordt Bitgold de nieuwe manier van betalen?

Onlangs werden we door een van onze lezers geattendeerd op BitGold, een online platform waarop je GOUD kunt bewaren en verhandelen. Maar de ambitie van de ontwikkelaars van BitGold gaat verder, want met hun nieuwe platform is het ook mogelijk betalingen te doen in GOUD. Wordt BitGold het nieuwe Paypal?

Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

GOUD kan weer schitteren tijdens een afkoelende aandelenmarkt

Jeff Reeves zette in een opiniestuk op marketwatch zijn verwachtingen uiteen over een mogelijke positieve ontwikkeling voor de GOUDprijs. Reeves is zeker geen GOUD bull en probeerde het publiek in september door middel van deze column nog te overtuigen dat GOUD voor goed zijn glans verloren zou hebben. En geef hem eens ongelijk. Behalve een laatste stuiptrekking in februari dit jaar beweegt de GOUDprijs uitermate saai over de grafiek.

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Market Update (1 juni 2015)

Duitse minister van Financiën Schauble biedt zijn Griekse collega Varoufakis chocolademuntjes aan, euro opnieuw onder druk door Griekenland en Zwitserse economie krimpt door de sterke franc. Verder in het nieuws: Schaduwbankieren leeft weer helemaal op in de VS, Rusland wil een Euraziatische muntunie en Texas is weer in de ban van GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Griekenland zit op berg GOUD maar ontginning mag niet gebeuren

[...]

Oorspronkelijk werd er door de moedermaatschappij van Hellas Gold, het Canadese bedrijf Eldorado beloofd om bijna één miljard dollar te investeren in de Halkidiki om het kostbare edelmetaal te ontginnen. 600 werknemers werkten maandenlang om de site klaar voor productie te maken, bomen werden geveld en reeds 400 miljoen USD werd reeds uitgegeven.  Tot na diverse akkoorden plots het radicale Syriza aan de macht kwam…

Ooit het vlaggenschip van vorige regeringen werd ook dit project stop gezet. Naar schatting 250 ton GOUD zou in de regio te vinden zijn, met een huidige waarde van bijna 9 miljard euro. Eerlijkheidshalve moet er gezegd worden dat er daadwerkelijk een hoop gif gebruikt wordt voor de ontginning van het edelmetaal, onder andere het uiterst giftige cyanide.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$