Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1566 tot 1570
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

China lanceert nog dit jaar GOUDprijs fixing in yuan

De Shanghai Gold Exchange (SGE) lanceert eind dit jaar een nieuwe GOUDprijs fixing in Chinese yuan, zo verklaarde een woordvoerder van de Chinese GOUDbeurs tegenover Reuters. De afgelopen jaren is China uitgegroeid tot de grootste GOUDmarkt ter wereld. Met een eigen fixing in yuan krijgt China meer invloed op de prijsvorming van GOUD.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Eerste GOUDen munten van Islamitische Staat gespot

Islamitische Staat (IS) is begonnen met de productie van GOUDen munten. Een Syrische activist die strijdt tegen Islamitische Staat  plaatste eerder deze week namelijk afbeeldingen van de munten op social media. De munten vertegenwoordigen bij de actuele GOUDkoers een waarde van $139, iets meer dan 1/10 troy ounce GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Azië importeerde dit jaar al 560 ton GOUD uit Zwitserland

Zwitserland heeft dit jaar al 560 ton GOUD richting Azië geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Zwitserse douane. Vooral China, India, Hong Kong en Singapore zijn groot afnemer van het edelmetaal.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog twee deelnemers voor nieuwe GOUDprijs fixing

Vorige week schreven we al over de deelname van de Bank of China aan de LBMA Gold Fixing, maar dat blijkt niet de enige bank te zijn. Begin deze week werd duidelijk dat ook Morgan Stanley en Standard Chartered meedoen in de fixing van de GOUDkoers. Daarmee stijgt het totaal aantal deelnemers naar tien, het dubbele van de vijf banken die betrokken waren bij de oude ‘Londen Gold Fix’.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Rusland kocht in mei 100.000 troy ounce GOUD

De centrale bank van Rusland heeft in de maand mei 100.000 troy ounce GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die onlangs gepubliceerd werden. De totale GOUDvoorraad groeide met deze aankoop naar een totaal van 40,2 miljoen troy ounce, omgerekend ongeveer 1.250 metrische ton. Met deze uitbreiding verstevigt Rusland haar zesde positie van landen met de grootste GOUDreserves.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$