Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 1571 tot 1575
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

James Grant: “Centrale banken hebben mensen in een roes gebracht"

Afgelopen zondag was financieel historicus James Grant te gast bij Buitenhof. Hij behoorde tot de minderheid die de grote financiële crisis van 2008 zag aankomen en waarschuwde zijn lezers via zijn nieuwsbrief ‘The Interest Rate Observer’. Volgens hem schuilt er een groot gevaar in ons huidige financiële systeem, omdat het geen degelijk fundament meer heeft. Dat was tot 1971 nog wel het geval was onder het Bretton Woods systeem, toen de dollar nog een claim op GOUD was.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 april 2015

De nakende geopolitieke revolutie – deel 2

Vorige week merkte ik nog de Duitse vrijage aan het adres van Japan op om toe te treden tot de AIIB. Vandaag maakt Merkel het vermaledijde Rusland het hof. Dat is opmerkelijk, gezien de Europese economische sancties en geopolitieke spanningen.

Merkel probeert in haar eentje nieuwe geopolitieke evenwichten te zoeken. Het mysterie rond het Duitse GOUD in Amerikaanse handen heeft het vertrouwen tussen Berlijn en Washington zodanig geschaad dat er sleet lijkt te komen op de Atlantische as.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

“GOUD kan op naar 5000 dollar”

De bekende financieel analist en trendvoorspeller Martin Armstrong heeft van zich laten horen. Armstrong voorspelt dat GOUD waarschijnlijk kan stijgen tot zo’n 5000 dollar per ounce naarmate mensen steeds meer het vertrouwen verliezen in overheden. Verder verwacht hij rond de herfst van dit jaar wereldwijd rellen en onrust.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Centrale banken bespreken dit weekend GOUD en Chinese yuan

Vandaag komen centrale bankiers en vertegenwoordigers van een aantal andere instanties bijeen in Washington om te praten over GOUD, de Chinese yuan en het systeem van verschillende valuta. Dat schrijft GATA consultant Ronan Manly op basis van verschillende documenten die hij wist op te sporen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

India wil GOUD uit tempels halen

De Indiase regering denkt een nieuwe manier gevonden te hebben om de vraag naar GOUD in het land te stillen. Tempels die over grote GOUDschatten beschikken in de vorm van sieraden, GOUDen munten en GOUDbaren moeten aangespoord worden hun GOUD in te leveren bij banken, zodat die het GOUD kunnen omsmelten en aanleveren aan juweliers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$