Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1576 tot 1580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zijn GOUDmijnaandelen oversold?

GOUDbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de GOUDmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre GOUDmijners uit de pas lopen ten opzichte van GOUD zelf. Daaruit valt goed op te maken dat GOUDmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van GOUD sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen GOUD en GOUDmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de GOUDprijs in 2013 en 2014. Hoewel de GOUDprijs dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere GOUDprijs. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar GOUD als veilige haven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUDprijs zakt naar laagste niveau in vijf jaar

De GOUDprijs in dollars zakte vanmorgen naar het laagste niveau in vijf jaar. In de vroege ochtend schoot de prijs van het edelmetaal met meer dan $30 omlaag naar een dieptepunt van minder dan $1.100 per troy ounce. Dat is een prijs die we sinds het voorjaar van 2010 niet meer hebben gezien. Opvallend is dat beleggers hun exposure aan GOUD afbouwen, maar dat tegelijkertijd de vraag naar fysiek GOUD onder particulieren toeneemt. Bij Hollandgold en GOUDstandaard zagen we de afgelopen weken een stormloop op beleggingsGOUD en op zilveren munten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

De échte reden van de GOUDprijscorrectie

De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijscorrectie die zich momenteel voltrekt is geen reden tot paniek. Dat kon je hier vorige week al lezen.

Een plotse GOUDprijzendip op korte termijn is altijd een koopsignaal. GOUD is al 4000 jaar stabiel in waarde en momenteel de beste verzekering tegen zwaar monetair weer.

De correctie is niets meer dan een logisch gevolg van de data die de Nationale Bank van China naar buiten heeft gebracht betreffende haar reële GOUDreserves. De laatste cijfers dateren alweer van 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUD valt $ 45 tot onder $ 1.100, herstelt $ 30

GOUD zakte vannacht in de Azië-sessie even door de $ 1.100. En dat ging heel snel. Binnen een minuut viel de prijs met bijna 50 dollar. Na een dieptepunt op $ 1.087 veerde de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs weer op tot $ 1.115 op moment van schrijven.

Het is een staaltje boomschudden dat doet sterk doet denken aan april 2013. Toen was $ 1.500 de scherprechter.

Ook toen begon het met een daling op vrijdag. En was het eveneens een zeer dunne handelssessie zondagochtend in Azië waar getriggerde stoplosses voor een enorme washout zorgden.

Bron: dutchtv
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Griekenland het rijkste land van Europa, Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas

Waarom exploiteert Griekenland zijn enorme GOUD-, olie- en gasvoorraden niet? Expert: Grieken hebben voor $ 9 biljoen aan olie en gas.

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek wordt door steeds meer doorgevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar bezit over een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en GOUD, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen;

Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt worden verschillende antwoorden gegeven.

Volgens sommigen is er sprake van een heus complot – hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$