Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1586 tot 1590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Beleggers kijken weer naar edelmetalen

Gedurende de recente onrust in de markten, heeft de GOUDprijs het zwaar gehad om te ontsnappen aan de correlatie met de Amerikaanse dollar. Maar naarmate de volatiliteit op de obligatie- en aandelenmarkt langer aanhoudt, lijken beleggers zich weer open te stellen voor de veilige haven die edelmetalen kunnen bieden.

Sterker dan verwachte banencijfers uit de VS en stijgende rentes op staatsobligaties, drukten vorige week op de GOUDprijs. Maar nu de zorgen rondom Griekenland weigeren uit beeld te verdwijnen en andere beleggingscategorieën weinig bescherming bieden, lijken beleggers langzaam weer te durven kijken naar GOUD en andere edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 13 juni 2015

Wat als u morgen $1 maar krijgt voor al het spaargeld op uw rekening?

De hyperinflatie in de Zimbabwaanse dollar is een van de schoolboekvoorbeelden van hoe een centrale bank haar eigen munt kan vernielen. In 2008 bereikte de inflatie in Zimbabwe 500 miljard procent.

Sindsdien zijn de Zimbabwanen overgeschakeld op allerlei andere vormen van geld: de Zuid-Afrikaanse rand, de Amerikaanse dollar en ook GOUD. Maar officieel was de Zimbabwaanse dollar nog altijd een officiële munt.

Nu niet meer, sinds maandag kunnen de waardeloze dollars op bankrekeningen en in de vorm van biljetten ingewisseld worden voor Amerikaanse dollars.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Sander Noordhof: “Juist nu is het belangrijk GOUD te bezitten”

Marketupdate sprak met Sander Noordhof, manager van GOUDstandaard, over zijn interesse voor GOUD en zijn overstap van de wereld van vermogensbeheer naar de GOUDhandel. We stelden hem een aantal vragen over zijn persoonlijke achtergrond, het bedrijf GOUDstandaard en zijn visie op de GOUDmarkt en de economie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Waarom verkoopt Griekenland haar GOUD niet?

Onlangs kregen we de vraag voorgelegd waarom een land als Griekenland haar GOUDvoorraad niet gebruikt om haar schulden af te lossen. Het land heeft amper geld om haar schuldeisers te betalen, maar beschikt nog wel over een GOUDvoorraad van 122 ton. Waarom verkoopt ze dat niet?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Market Update (11 juni 2015)

ECB zet geldkraan naar Griekse bankensector verder open, Duitsland is bereid Griekenland nog wat meer tegemoet te komen en de Wereldbank verwacht dat de olieprijs door zwakke groei wereldeconomie laag blijft. Verder in het nieuws: Belangstelling voor GOUD-ETF’s neemt steeds verder af, China wordt grootste afnemer van Braziliaanse olie en Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt mogelijke prijsmanipulatie van GOUD, zilver en andere edelmetalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$