Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1596 tot 1600
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Chinese Zijin Mining koopt voor $800 miljoen aan nieuwe GOUD en koperprojecten in 2015

Zijin Mining heeft een bod van $47 miljoen gedaan op het GOUDproject van het Australische exploratiebedrijf Phoenix Gold. Dit is inmiddels het vierde overname-initiatief van het staatsbedrijf in 2015, en Zijin is daarmee veruit de meest actieve GOUDproducent op de overnamemarkt dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Verkoop van Griekse GOUDvoorraad onwaarschijnlijk

Dat Griekenland zijn GOUD gaat verkopen om een default tegen te gaan is onwaarschijnlijk. Griekenland staat op de wereldranglijst van landen met grootste GOUDreserves als 30e geplaatst en heeft met haar 112.5 ton GOUD – ter waarde van $4.3 miljard – een aardige buffer. GOUD maakt ongeveer 66% uit van Griekenlandse buitenlandse reserves maar een GOUDverkoop zou een default waarschijnlijk alleen maar uitstellen, aldus de Commerzbank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 21 juni 2015

GOUD en zilver report (Week 24)

Door de situatie in Griekenland steeg de vraag naar fysiek GOUD en zilver, ook in ons land. Hollandgold en GOUDstandaard zagen de afgelopen dagen een flinke stijging van de omzet. Beleggers die zich zorgen maken over de economie besluiten een deel van hun vermogen om te zetten in edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Fed stuurt dollar lager, bitcoin en GOUD omhoog

De dollar daalde aanzienlijk afgelopen week – naar een laagste stand op ongeveer een maand tijd – na de beleidsverklaring van de Fed waarbij een meer gematigd vooruitzicht werd gegeven dan verwacht. De centrale bank koos om zijn beleid gelijk te houden, een verklaring die in andere woorden op hetzelfde neerkwam als de verklaring van april. Maar de Fed verwachtte in ieder geval een tragere groei in de nabije toekomst waarna de druk op de dollar toenam.

GOUD en andere grondstoffen ondervonden steun van die daling. Boven de $1200,- per ounce kwam het edelmetaal op het hoogste niveau op een maand tijd. De GOUDprijs wist op dat niveau te blijven terwijl verschillende economische data binnendruppelden. De consumentenprijsindex zag zijn grootste winst in meer dan twee jaar – hoewel lager dan economen hadden verwacht – en uitkeringsaanvragen daalden naar een niveau niet gezien sinds 15 jaar. Voor GOUD geen reden om terug te zakken. De daadwerkelijke test voor GOUD is wanneer het een stabiele notering boven de $1270,- weet te bewerkstelligen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Bank of China doet mee aan nieuwe GOUDprijs fixing

De Bank of China is de eerste Aziatische bank die goedkeuring heeft gekregen voor deelname aan de LBMA GOUDprijs fixing. Dat betekent dat de bank voortaan mag meedoen in het dagelijkse biedingsproces waarmee de referentieprijs voor GOUD bepaald wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$