Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1596 tot 1600
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Chinese juweliers zien vraag naar GOUD dalen

De verkopen van de grootste juweliersketen in China, Chow Tai Fook, waren in de afgelopen drie maanden 17% lager dan in het eerste kwartaal van dit jaar, zo schrijft de Financial Times. De daling van de verkopen is grotendeels toe te schrijven aan de afnemende vraag naar GOUDen sieraden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

“Dit is de echte reden waarom GOUD is gedaald”

Er is teveel bullishness onder GOUD-markttimers. Dat is dan ook de reden dat het gele edelmetaal tot nu toe heeft gefaald om te reageren om macro-economische factoren die er anders voor hadden gezorgd dat het een rally zou zien. Dat stelt Mark Hulbert, columnist bij Marketwatch.

‘Kijk bijvoorbeeld eens naar vorige week. Als je had geweten dat Griekenland zijn schulden niet zou terugbetalen, dan had je waarschijnlijk een rally voorspeld voor GOUD’, vertelt Hulbert die toevoegt dat dit komt doordat het edelmetaal wordt gezien als veilige have in tijden van geopolitieke en economische crises. ‘En dat terwijl Griekenland de economische stabiliteit van de hele eurozone in gevaar brengt.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Koper en zilver -5%, GOUD $ 1.150

Oelala. Naast de daling van de olieprijs zien we ook bij de metalen vandaag grote koersverliezen.

Griekenland stevent op een Grexit af. Of is er nog hoop? Wat er ook uit de gesprekken komt, een schuldherstructurering is zeker. Ofwel Europa komt alsnog tegemoet. Ofwel Griekenland keert terug naar de drachme, waarmee het een valuta in handen krijgt waar men wél controle heeft over de geldpersen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Bodemproces is gaande in de GOUDmijnsector

Een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad is zonder twijfel die van de GOUDmijnen. De GOUDmijnsector heeft de afgelopen jaren flink wat waarde moeten inleveren en veel analisten twijfelen eraan of daar de komende tijd verandering in gaat komen.

Ondanks al die negatieve verwachtingen, wat betreft de analisten, begonnen de GOUDmijnaandelen aan het begin van dit jaar met een flinke stoot omhoog. Deze opwaartse impuls was echter niet van lange duur; de afgelopen weken hebben we opnieuw een sell-off gezien in de GOUDmijnsector.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

GOUDmijnen kunnen profiteren van een Griekse exit

De problemen rondom Griekenland kunnen positief uitpakken voor een belegging in GOUDmijnaandelen. “Als Griekenland echt uit de Eurozone vertrekt zullen veilige havens in waarde stijgen en kunnen de GOUDmijnen profiteren van een stijgende GOUDkoers”, zo verklaarde Raleigh Finlayson van het Australische Saracen Mineral Holdings Ltd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$