Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 1606 tot 1610
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

HSBC en UBS weer positief over de GOUDprijs

De Federal Reserve zal moeten vasthouden aan een ruim monetair beleid en dat is gunstig voor GOUD en GOUDmijnaandelen, zo schrijft UBS analist Julian Garran in een nieuwsbericht aan beleggers. Ook HSBC verwacht dat een soepel monetair beleid de GOUDprijs blijft ondersteunen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 2 april 2015

Market Update (2 april 2015)

Amerikaanse bedrijven leenden het eerste kwartaal van 2015 een recordbedrag dankzij de lage rente, banken waarschuwen de Australische regering voor de schadelijke gevolgen van de voorgestelde spaardersheffing, IJsland wil geldcreatie weghalen bij commerciële banken en Tsjechië moet zich zo snel mogelijk bij de euro aansluiten. Verder in het nieuws: Merkel sluit goede handelsrelatie met zowel EU als EEU niet uit, Rusland neemt voorzitterschap van de BRICS over en teleurstellend banencijfer zet GOUDprijs hoger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Wordt de Chinese munt een van de reserve munten?

Wie kijkt naar de balansen van centrale banken zal zien dat daar over het algemeen enkel dollars, euro’s, de eigen valuta en GOUD staat geparkeerd. We hebben het hier over wereldwijde reserve munten waar de Japanse yen en het Britse pond ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Maar missen we dan niet nog een andere belangrijke munt?

Waarom behoort de munt van het land dat op het punt staat de Verenigde Staten in te halen als grootste economie niet in het lijst je van reserve munten? De munt van het land dat op een haar na de grootste handelspartner van Europa is, een eigen wereld bank aan het opzetten is en zo veel andere grote stappen zet om de yuan toegankelijker te maken te midden van het financiële systeem.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 april 2015

Market Update (1 april 2015)

Opkomende markten verkleinen hun valutareserves, de Scandinavische landen voegen zich op de valreep ook allemaal bij de Chinese investeringsbank en China roept landen op om geld vrij te maken voor investering in betere handelsroutes van Azië naar Europa. Verder in het nieuws: UBS, Bank of America en Standard Chartered positief over de vooruitzichten van GOUD, terwijl veel analisten juist een mager jaar verwachten. Lees alle headlines van vandaag op Marketupdate.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Wanneer raken de ondergrondse GOUDreserves op?

Binnen twintig jaar raken we door onze ondergrondse GOUDreserves heen, zo lezen we in een rapport van Goldman Sachs. Het rapport is geschreven door Eugene King, analist op het gebied van metalen en mijnbouw bij de Europese tak van de zakenbank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$