Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1606 tot 1610
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Hier parkeren angstige Chinese beleggers hun cash

Een stijging van de Chinese import van GOUD, suggereert dat investeerders in het land zoeken naar een veilige haven vanwege de roerige tijden in hun aandelenmarkten en hun cash daarom parkeren in GOUD.

De Chinese GOUDimport via Hong Kong steeg met 36 procent maand-op-maand en met 35 procent jaar-op-jaar naar het hoogste niveau sinds januari, zo meldt Capital Economics vrijdag in een note, waarbij het wees op data van de Hong Kong Census & Statistics Department. De netto GOUDimport daalde in april naar ruim 52 ton, van 66 ton in maart.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Europeanen kopen GOUD uit angst voor Grexit

Onzekerheid over de toekomst van Griekenland en de waarde van de euro doet veel Europeanen besluiten GOUD te kopen, zo schrijft Bloomberg. Vooral in Griekenland loopt het storm, want de Britse Royal Mint verkocht daar in de maand juni twee keer zoveel GOUDen munten als normaal.

Bron: Welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Waarom koopt Apple Griekenland niet?

Het begon een paar jaar geleden als een grap. Apple heeft bijna 200 miljard dollar cash. Een andeelhouder vroeg aan Tim Cook: “waarom kopen jullie Griekenland niet?”

Het idee van Leonid Bershidsky  is simpel: die bedrijven kopen gezamelijk de schuld van Griekenland op, tot er een normaal schuldenniveau overblijft, bijvoorbeeld 70 %. Dat kost ze 200 miljard.

Daar staat uiteraard iets tegenover: GOUDgerande vestigingsvoorwaarden en zeer lage belastingen. Voor eeuwig. Voor Griekenland kan de pret niet op: de schulden weg en ook nog de hoofdkwartieren binnen de grenzen van een paar van de topbedrijven van de wereld.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

GOUDprijs immuun geworden voor geopolitieke ontwikkelingen?

Het is enigszins verwonderlijk dat er bronnen zijn die melding maken van een stijgende GOUDprijs waaraan de ontwikkelingen rondom Griekenland ten grondslag liggen.

De website barrons.com bracht enkele GOUDmijnaandelen in beeld die een voortreffelijke stijging neerzette wegens het getouwtrek door Europa en Griekenland. De oorzaak zou wellicht beter gevonden kunnen worden als men de ontwikkeling van de Australische dollar afzet tegenover die van Amerika. Dit jaar al is de Australische dollar met zeven procent gedaald ten opzichte van de wereld reservemunt van Amerika.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Daling aandelenmarkt gunstig voor GOUD

De daling van de Chinese aandelenmarkt is gunstig voor GOUD. De aandelenmarkt in China is recent hard gedaald. De import van GOUD is juist sterk gestegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$