Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 1616 tot 1620
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

GOUDsmokkel India naar nieuw record

India heeft nog nooit eerder zoveel gesmokkeld GOUD onderschept als in het afgelopen financiële jaar, zo bericht de Times of India. Voor het eerst in de geschiedenis kwam het totaal uit op meer dan 10 miljard Indiase roepie, wat gelijk staat aan meer dan 3.500 kilogram GOUD. Dat is tien keer zo veel als de 350 kilo GOUD die de Indiase douane twee jaar geleden wist te onderscheppen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Ruzie tussen Bitgold/Goldmoney en BullionVault

Vorige week was er interessant nieuws voor GOUDliefhebbers. Goldmoney verklaarde overgenomen te worden door Bitgold een kleinere speler in de fysieke GOUDmarkt. Het nieuws maakte het een en ander los bij concurrent BullionVault. In een heftige reactie valde men Bitgold/Goldmoney aan. Jaloezie of hebben ze gelijk?

In een artikel op hun website verwijt BullionVault Goldmoney van nooit transparant te zijn geweest. Het zou zijn resultaten nooit hebben laten auditeren. De overnemer Bitgold is beursgenoteerd en moest dus laten weten wat het juist overnam. Daaruit bleek dat goldmoney verlieslatend is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Indiase GOUD smokkel stijgt in twee jaar tijd met 900%

Voor het eerst in de Indiase geschiedenis komt de inbeslagname van gesmokkeld GOUD op een jaar tijd boven de Rs1 miljard uit. De Indiase douane en politie onderschepten meer dan 3.500 kg GOUD in het begrotingsjaar 2014-15. In 2012-13 kwam dit bedrag slechts uit op Rs100 miljoen. Sinds de regering met 10% de belasting verhoogde op GOUD om het staatstekort te compenseren, is op twee jaar tijd de illegale GOUDhandel gegroeid met 900%. Dit betreft enkel de officiële inbeslagnames, de onofficiële cijfers zouden maal 10 kunnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Prijs zwarte GOUD opnieuw naar dieptepunt, af te lezen uit prijzen transport tankers

Na een 4 maand durende stijging van de olieprijzen na het dieptepunt van januari 2015 komt onverwachts het signaal dat deze rally ten einde zal komen. Geen rechtstreekse signalen maar wel vanuit betrouwbare bronnen die in het verleden meermaals een correct toekomstbeeld gaven. Namelijk de markt van de olietankers.

Een plotse stijging in vraag naar supertankers  de afgelopen weken toont aan dat er een behoorlijke hoeveelheid olie op de markt aan het komen is. Deze zijn afkomstig van de OPEC-landen welke eind mei/begin juni naar de kopers gebracht worden. Analisten vermoeden dat er daarbovenop nog een 20 miljoen vaten olie gestockeerd zijn op schepen, wat erop wijst dat de hoge aanvoer nog een tijdje zal aanhouden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Market Update (28 mei 2015)

Plannen van DNB om hypotheekschuld te verminderen zeer negatief ontvangen, ECB houdt rekening met een snel faillissement van Griekenland en de Federal Reserve blijft volhouden dat de rente omhoog gaat. Verder in het nieuws: China ziet grotere rol voor de yuan dankzij ‘Silk Road’ handelsroute, Gazprom verlegt aandacht van de ‘South Stream’ naar de ‘Turkish Stream’ en China importeerde opnieuw minder GOUD uit Hong Kong.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$