Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1616 tot 1620
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Aziaten wachten op nieuwe signalen om GOUD te kopen

De Aziatische consument verwacht een verdere daling van de GOUDkoers en is daarom wat meer terughoudend geworden met GOUD kopen. In dollars zakte de prijs van GOUD afgelopen week naar het laagste niveau in sinds maart, maar dat zorgde volgens Reuters niet voor een veel grotere belangstelling op voor het gele metaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deze feiten gaan GOUDbugs niet leuk vinden

In dit artikel aandacht voor enkele feiten omtrent GOUD die de echte GOUDbugs onder ons niet leuk gaan vinden. Wist je bijvoorbeeld dat GOUD sinds de piek in juni 2011 zo’n 38 procent gedaald is? Wist je daarnaast dat de GOUDgrafiek steeds lagere bodems én lagere toppen laat zien?

Ook als we op de wat langere termijn kijken zijn de feiten niet enorm rooskleurig. Zo leverde de London Spot Gold series gemiddeld zo’n 5,5 procent rendement per jaar op in de afgelopen 2 decennia. Behoorlijk minder dan de S&P 500 die in diezelfde periode gemiddeld 9 procent rendement oplevert voor beleggers. Toch is er nog altijd een grote groep GOUDbugs.

GOUD is altijd een erg fascinerende belegging geweest. Maar is het momenteel ook de beste tijd om te investeren in het gele edelmetaal?

Kijk eens naar de volgende 2 grafieken:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Bitcoin en GOUD blijven elkaar versterken

Wederom is er een bitcoin aanbieder die zijn activiteiten weet te combineren met GOUD. Anthem Vault Inc. wist $3,2 miljoen aan te trekken voor de lancering van HayekGold – een wereldwijd te gebruiken digitaal betalingsplatform met GOUD als basis. Een door GOUD gedekte digitale valuta (Hayek) ondersteund door 1 gram GOUD dat verzekerd in een kluis in Utah opgeslagen ligt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 juni 2015

5 zaken die iedereen verkeerd heeft over een GOUDstandaard

We geloven graag wat we willen horen, en zo is dat ook met de GOUDstandaard. Wie het woord ‘GOUDstandaard’ in de mond durft nemen wordt al voor gek of idioot verklaard. Een GOUDstandaard kan nooit werken omdat GOUD een barbaars relikwie is.

Maar de economen die de GOUDstandaard onmiddellijk de grond in boren, zien ook een aantal belangrijke zaken over het hoofd:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 juni 2015

Rusland wil meer GOUD; dit is waarom

De centrale bank van Rusland doet een poging om beleggers gerust te stellen door zijn plannen over het agressief toevoegen aan de reserveholdings openbaar te maken.. Dit alles met als doel om de financiële stabiliteit te vergroten.

In een uitgebreide toespraak op een bankenconferentie afgelopen week, sprak Elvira Nabiullina, hoofd van de Central Bank of Russia (CBR) over het verhogen van de vreemde valuta voorraden en de GOUDvoorraden in de komende jaren. Dat meldde althans Dow Jones. De centrale bank is van plan om zijn reserveniveaus te verhogen van iets meer dan 300 miljard dollar naar 500 miljard dollar, zo meldde het persbureau.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$