Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1621 tot 1625
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

US Mint ziet vraag naar beleggingsmunten dalen

Het Amerikaanse munthuis heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar minder GOUDen en zilveren munten verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit de laatste cijfers van de US Mint. Begin dit jaar was er door de plotselinge stijging van de GOUDkoers en de zilverkoers nog sprake van een stormloop op beleggingsmunten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Market Update (5 juni 2015)

Betaalkaarten en contant geld zijn volgens VISA over vijf jaar al overbodig, beurzen wereldwijd onderuit door stijgende rentes en zorgen over Griekenland en 11 Europese landen moeten nieuwe bail-in regels implementeren. Verder in het nieuws: Centrale bank Rusland wil meer GOUD kopen en valutareserve aanvullen, ECB verliest grip op de obligatiemarkten en IMF adviseert Federal Reserve om renteverhoging uit te stellen tot volgend jaar.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

De toekomst van GOUD, stapt u mee in onze tijdmachine?

Stapt u even mee met ons in de tijdmachine. We gaan terug in de tijd naar het jaar 2000. Rond deze periode betaalde je voor een troy ounce ongeveer $250. We bezoeken onze investeringskameraden en beginnen te verkondigen en vooral te waarschuwen dat GOUD binnen een decennia wel 8 keer zoveel zou gaan kosten.

U wordt volledig uitgelachten en mensen beginnen zich af te vragen of ze u nog wel serieus moeten nemen. We stappen maar weer snel terug in de tijdmachine en keren terug, maar wel met een pitstop in het jaar 2009.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

China en Rusland werken aan GOUDstandaard

Enkele weken geleden meldden we nog de opmerkelijke GOUDaankoop die de Russen in Q1 van 2015 gedaan hebben. Vandaag laat Elvira Nabiullina, de gouverneur van de Russische Centrale bank, weten dat Rusland op korte termijn de reserves wil optrekken van 360 (waarvan 48 miljard in GOUD) naar 500 miljard dollar.

Daarmee zou Rusland het record evenaren van 2012-13, toen zowel de olieprijs als de Russische import piekte. Daarmee wapenen de Russen zich tegen het krachtigste wapen ter wereld: inflatie.

Of dat op korte termijn kan is nog maar de vraag: het monsterorder van maart bedroeg “slechts” 1,2 miljard dollar, terwijl Nabiullina mikt op 140 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers verlagen GOUDposities naar laagste punt in 4 jaar

Beleggers hebben hun posities in GOUDfondsen deze week teruggebracht naar het laagste punt in 4 jaar, op speculatie rondom de Federal Reserve die dichterbij het verhogen van de rente komt.

De assets in exchange traded products die worden gedekt door het gele edelmetaal daalden afgelopen maand met 2,4 ton naar 1599,5 op maandag, zo blijkt uit data van Bloomberg. Het aantal belangen daalde met 4,8 procent sinds eind februari, en staan inmiddels op het laagste niveau sinds 14 januari.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$