Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1626 tot 1630
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Zwitserland exporteert opnieuw veel GOUD naar Azië

In de maand april heeft Zwitserland opnieuw veel GOUD naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de douane. In totaal ging er 126,69 ton GOUD het land uit, waarvan meer dan driekwart bestemd was voor de Aziatische markt. De drie grootste afnemers van GOUD waren India, Hong Kong en China. Van alle landen in de wereld importeren deze drie de laatste jaren structureel het meeste GOUD uit Zwitserland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Ook Texas wilt GOUD op eigen bodem

Het is in lijn met verschillende landen die hun GOUD aan het repatriëren zijn: Texas wilt zijn GOUD op eigen bodem. In dat opzicht is het eenzelfde situatie zoals die zich voordeed in o.a. Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Allen lieten weten dat zij een gedeelte van hun GOUDvoorraden naar eigen kluizen overgebracht wilden hebben – de een met groter succes dan de ander. Maar een staat in de VS die hetzelfde wilt bewerkstelligen is een unicum.

State Representative Giovanni Capriglione vroeg wetgevers om een Texas Bullion Depository te creëren, waar de staat Texas zijn GOUD – dat nu in New York opgeslagen ligt – en dat van andere geïnteresseerden op kan slaan. Het plan is in een vergevorderd stadium en is voorgelegd aan gouverneur Abbott. “We hebben het niet over Fort Knox maar toen ik het plan voor het eerst aankondigde heb ik enorm veel e-mails en telefoontjes gekregen van geïnteresseerden wereldwijd die hun GOUD graag in Texas op zouden willen slaan” aldus Capriglione.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Market Update (3 juni 2015)

ECB neemt vandaag al een rentebesluit, Joris Luyendijk gaat rechtstreeks in debat met bankiers aan de Zuidas en Goldman Sachs maant bedrijven te stoppen met het terugkopen van hun eigen aandelen. Verder in het nieuws: Britse munthuis biedt opslag van GOUD aan voor particulieren, John Hilsenrath maant Amerikaanse consument om meer geld uit te geven en Iran wil aardgas aan Europa leveren via de nieuwe ‘Turkish Stream’ gaspijpleiding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 juni 2015

Belangrijk hedge fund manager vindt dat GOUD een onderdeel moet zijn van iedere portefeuille

Dalio is één van de succesvolste hedge fund managers van de voorbije decennia en heeft altijd wel een aantal interessante observaties.

Op dit moment is hij vooral bezorgd voor een nieuwe economische krimp en de sociale implicaties die dit kan hebben.

Hij merkt op dat Hitler aan de macht kwam in 1933, niet toevallig het dieptepunt van de depressie van de jaren ’30.

De tegenstellingen worden op dergelijke momenten nu éénmaal groter en kunnen leiden tot een “breakdown”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Duitsland koopt 20 % meer fysiek GOUD

In het Oosten zijn ze al langer dan vandaag liefhebber van fysiek GOUD, zowel centrale banken als de bevolking koopt er enorme hoeveelheden fysiek GOUD. In het Westen stort men zich liever op papieren GOUD, behalve in Duitsland. Duitsland is het westerse land waar de vraag naar fysiek GOUD het hoogste ligt.

Als we Zwitserland buiten beschouwingen laten, is er maar zo goed als 1 land waarin de bevolking massaal GOUD koopt en dat is Duitsland. Zwitserland heeft en lange traditie met GOUD en verslaat Duitsland nog op basis van de aankopen van GOUD per inwoner, maar verder nemen de Duitsers bijna de helft van de aankopen van fysiek GOUD in de westerse landen voor hun rekening.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$