Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1626 tot 1630
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Bank of China doet mee aan nieuwe GOUDprijs fixing

De Bank of China is de eerste Aziatische bank die goedkeuring heeft gekregen voor deelname aan de LBMA GOUDprijs fixing. Dat betekent dat de bank voortaan mag meedoen in het dagelijkse biedingsproces waarmee de referentieprijs voor GOUD bepaald wordt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Nieuwe techniek maakt GOUDwinning goedkoper en milieuvriendelijker

Barrick Gold heeft een nieuwe methode ontwikkeld waarmee GOUDmijnen veel milieuvriendelijker kunnen werken. Normaal gesproken wordt cyanide voor gebruikt om GOUDerts te zuiveren, een giftige stof die bovendien zeer schadelijk is voor het milieu. Twintig jaar heeft Barrick Gold gewerkt aan een alternatieve methode die het gebruik van deze schadelijke stof overbodig maakt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

GOUDprijs weer hoger dan platinaprijs

Vorig jaar was platina duurder dan GOUD, maar sinds het begin van dit jaar zijn de rollen weer omgekeerd. De platinaprijs bereikte begin deze week het laagste niveau in zes jaar tijd en staat momenteel 9% lager dan begin dit jaar. Dat terwijl de GOUDprijs net onder de $1.200 per troy ounce schommelt en dus op gelijke hoogte staat als begin dit jaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Texas haalt GOUD weg uit New York

Met de acceptatie van een nieuw wetsvoorstel mag Texas een eigen GOUDkluis bouwen voor de opslag van edelmetalen. Zodra deze kluis gereed is komt er $1 miljard aan GOUD in te liggen dat nu nog bewaard wordt bij de New York Federal Reserve. Met de ondertekening van dit wetsvoorstel door gouverneur Greg Abbott heeft Texas de primeur met een GOUDkluis op ‘staatsniveau’.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Texas haalt GOUD terug uit New York

Met de acceptatie van een nieuw wetsvoorstel mag Texas een eigen GOUDkluis bouwen voor de opslag van edelmetalen. Zodra deze kluis gereed is komt er $1 miljard aan GOUD in te liggen dat nu nog bewaard wordt bij de New York Federal Reserve.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$