Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 1636 tot 1640
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

Centrale bank Mauritius koopt GOUD uit Australië

De centrale bank van Mauritius wil GOUD kopen om het vertrouwen in haar munt te versterken en fluctuaties in de wisselkoers te minimaliseren. In 2009 kocht het 1,2 miljoen inwoners tellende eiland in de Indische oceaan twee ton GOUD van het IMF, dat omgerekend naar de GOUDkoers van dat moment een waarde van $72 miljoen vertegenwoordigde.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 april 2015

GOUDmijnen dekken zich vaker in tegen daling GOUDprijs

GOUDmijnen hebben vorig jaar 103 ton meer GOUD gehedged dan in 2013, zo blijkt uit de laatste Global Hedge Book Analysis van Société Générale en Thomson Reuters GFMS. Dat is de grootste toename op jaarbasis sinds 1999. Door de daling van de GOUDprijs in 2013 zijn mijnen zich meer bewust geworden van het prijsrisico.  In 2014 leden de tien grootste GOUDmijnen ter wereld samen $6,9 miljard verlies.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

Productie GOUDmijnen daalt door lagere GOUDprijs

De daling van de GOUDprijs die in 2011 werd ingezet zal een einde maken aan de alsmaar stijgende productie van GOUDmijnen. Dat verwachten analisten van verschillende banken en van onderzoeksbureau Metals Focus. Grote GOUDmijnen draaien nu al verlies en zullen niet rendabele projecten stopzetten.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 7 april 2015

De rol van GOUD is een welbekende voor de Russen

Het wantrouwen in hun valuta, vrees voor inflatie en lagere lonen zorgen ervoor dat de gemiddelde Rus grotere aankopen in GOUD en zilver doen dan voor hen gebruikelijk was.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 april 2015

Deze zeldzame grondstoffen worden steeds schaarser

Over een jaar of 20 zouden zeldzame grondstoffen wel eens heel erg schaars kunnen worden. Volgens Goldman Sachs heeft de wereld namelijk nog maar ongeveer voorraden die zo’n 20 jaar meegaan, wat GOUD, diamanten en zink betreft dan. De reserves qua platina, koper en nikkel kunnen volgens de zakenbank nog wat langer meegaan: naar schatting ongeveer 40 jaar of minder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$