Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 1636 tot 1640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 28 maart 2015

Let them eat foreign reserves: begrotingspolitiek in Moskou

De approval rating van Poetin en zijn Verenigd Rusland schiet naar duizelingwekkende hoogtes. 85% van de Russen vindt dat hun president goed bezig is, en 75% overweegt op hem te stemmen bij de volgende presidentsverkiezingen.

Opmerkelijk: bij de verkiezingen van 2012 haalde hij 72% van de stemmen. De crisis, de enorme inflatie en de onderkoeling van de relaties met het Westen lijken een electorale GOUDmijn voor de gevestigde waarden in Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

In honderd jaar heeft niemand de kans gegrepen om schulden weg te werken. Spijtig genoeg is het tegendeel waar

Er hangt een prijs vast aan wat in essentie dé redding van de Europese eenheidsmunt is, de euro.

De enige periode wanneer Europa in zo’n crisis is verzeild, meent Hans-Werner Sinn, is wanneer de GOUDstandaard in de jaren ’20 van de vorige eeuw dergelijke problemen heeft veroorzaakt.

En, als je hem niet gelooft dan kan ene Ben Bernanke uit de jaren ’90 met zijn wetenschappelijke studie je misschien wel overtuigen van dat standpunt.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Vuil GOUD

Er zit GOUD in ons afval. Letterlijk. Het terugwinnen heeft een nieuwe wereldwijde miljarden industrie gestart. Men noemt het Urban Mining en het is hot.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Wat is het probleem met GOUD?

Onzekerheid en wantrouwen zijn in normale tijden beste vrienden met GOUD. Maar nu de wereld zwemt in goedkoop geld, aandelen stilaan bubbelwaarderingen bereiken, valuta als jojo’s op en neer gaan en de politieke situatie in verschillende landen met de dag onduidelijker wordt, blijft de GOUDprijs aanmodderen. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt GOUD ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken.Wanneer straks de rente wordt verhoogd, wordt het edelmetaal nog minder aantrekkelijk, want net als de Zwitserse franc brengt GOUD niets op en moet je anderen betalen om het te stockeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 maart 2015

Het technische plaatje van dit edelmetaal ziet er goed uit

Edelmetaal zoals GOUD, zilver, platina en palladium hebben een goede week achter de rug nadat de verklaring van Janet Yellen duidelijk maakte dat ze bij de Federal Reserve niet snel van plan zijn om de rente op te trekken. Het technische plaatje van deze edelmetalen ziet er op een week tijd een stuk beter uit.

Na de laatste Federal Reserve meeting gaan analisten eerder uit van slechts een marginale renteverhoging in 2015 en 1,5 % tot 2 % in 2016 (tegenover eerst 2,25 % tot 4 %). Het economische herstel is nog te fragiel en inflatie blijft uitzonderlijk laag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$