Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 1636 tot 1640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Grondstoffen: Winsten tot 1.000 % zijn niet uitgesloten

Grondstoffen zijn niet bepaald een succesverhaal de laatste jaren: suiker, zilver, maïs, aardgas, sojabonen, koper, aluminium, GOUD, nikkel, koffie, … al deze grondstoffen noteren vandaag lager dan 3 jaar geleden en de meeste staan zelfs 20 % of meer lager.

Maar er broeit iets onder de grondstoffen. What goes up, must come down … maar dit geldt evengoed andersom. Er komt een moment dat grondstoffen terug tot de lievelingen op de beurs zullen behoren en dat moment is misschien wel dichterbij dan je denkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Een forse uitbraak van de GOUDprijs kan niet lang meer uitblijven

Het slechtste wat je nu kunt doen … is GOUD verkopen. Dit is waarom. De GOUDprijs stagneert al enige tijd, het zit gevangen in een trading range tussen $ 1.170 en $ 1.250. Nochtans zijn er achter de scène krachten aan het verzamelen die de GOUDprijs fors hoger kunnen duwen. We zetten ze even op een rijtje:

# China creëert een GOUD investeringsfonds voor centralen banken. Meer dan 60 andere landen hebben al in dit fonds geïnvesteerd. Dit fonds moet $ 16 miljard ophalen om te investeren in GOUDmijnen in de Silk Road regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Koopsignaal in zilver?

De zilvermarkt is redelijk klein waardoor de impact van enkele grote kopers of verkopers niet te onderschatten is.

Sommigen zijn zelfs van mening dat de kleine zilvermarkt nogal makkelijk te manipuleren is.

Grote banken zoals JP Morgen zouden er niet voor terugdeinzen om deze markt volledig naar hun hand te zetten.

Je kan denken wat je wil van dergelijke manipulaties maar het is in ieder geval opvallend hoe de zilverprijs omhoog lijkt te schieten nadat de shortposities een hoogtepunt bereiken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Market Update (15 juni 2015)

Varoufakis vraagt schuldeisers om groter deel van de schulden kwijt te schelden, AEX index lager door zorgen om Griekenland en Zimbabwe geeft eindelijk haar eigen munt op. Verder in het nieuws: China wil miljarden investeren in Europese infrastructuur, Texas haalt GOUD terug uit New York en Verenigde Staten willen meer zware wapens bewaren in Oost-Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Beleggers kijken weer naar edelmetalen

Gedurende de recente onrust in de markten, heeft de GOUDprijs het zwaar gehad om te ontsnappen aan de correlatie met de Amerikaanse dollar. Maar naarmate de volatiliteit op de obligatie- en aandelenmarkt langer aanhoudt, lijken beleggers zich weer open te stellen voor de veilige haven die edelmetalen kunnen bieden.

Sterker dan verwachte banencijfers uit de VS en stijgende rentes op staatsobligaties, drukten vorige week op de GOUDprijs. Maar nu de zorgen rondom Griekenland weigeren uit beeld te verdwijnen en andere beleggingscategorieën weinig bescherming bieden, lijken beleggers langzaam weer te durven kijken naar GOUD en andere edelmetalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$