Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 1641 tot 1645
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 juni 2015

Market Update (11 juni 2015)

ECB zet geldkraan naar Griekse bankensector verder open, Duitsland is bereid Griekenland nog wat meer tegemoet te komen en de Wereldbank verwacht dat de olieprijs door zwakke groei wereldeconomie laag blijft. Verder in het nieuws: Belangstelling voor GOUD-ETF’s neemt steeds verder af, China wordt grootste afnemer van Braziliaanse olie en Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt mogelijke prijsmanipulatie van GOUD, zilver en andere edelmetalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Gevaarlijke kinderarbeid in GOUDmijnen Ghana

Duizenden kinderen en tieners werken in GOUDmijnen in Ghana in gevaarlijke omstandigheden die schadelijk zijn voor de gezondheid. Internationale handelaars, die GOUD aankopen in het West-Afrikaanse land, ondersteunen daarmee mogelijk de uitbuiting van minderjarigen. Dat schrijft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een rapport vandaag, één dag voor de werelddag tegen kinderarbeid.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Aziaten wachten op nieuwe signalen om GOUD te kopen

De Aziatische consument verwacht een verdere daling van de GOUDkoers en is daarom wat meer terughoudend geworden met GOUD kopen. In dollars zakte de prijs van GOUD afgelopen week naar het laagste niveau in sinds maart, maar dat zorgde volgens Reuters niet voor een veel grotere belangstelling op voor het gele metaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Deze feiten gaan GOUDbugs niet leuk vinden

In dit artikel aandacht voor enkele feiten omtrent GOUD die de echte GOUDbugs onder ons niet leuk gaan vinden. Wist je bijvoorbeeld dat GOUD sinds de piek in juni 2011 zo’n 38 procent gedaald is? Wist je daarnaast dat de GOUDgrafiek steeds lagere bodems én lagere toppen laat zien?

Ook als we op de wat langere termijn kijken zijn de feiten niet enorm rooskleurig. Zo leverde de London Spot Gold series gemiddeld zo’n 5,5 procent rendement per jaar op in de afgelopen 2 decennia. Behoorlijk minder dan de S&P 500 die in diezelfde periode gemiddeld 9 procent rendement oplevert voor beleggers. Toch is er nog altijd een grote groep GOUDbugs.

GOUD is altijd een erg fascinerende belegging geweest. Maar is het momenteel ook de beste tijd om te investeren in het gele edelmetaal?

Kijk eens naar de volgende 2 grafieken:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 juni 2015

Bitcoin en GOUD blijven elkaar versterken

Wederom is er een bitcoin aanbieder die zijn activiteiten weet te combineren met GOUD. Anthem Vault Inc. wist $3,2 miljoen aan te trekken voor de lancering van HayekGold – een wereldwijd te gebruiken digitaal betalingsplatform met GOUD als basis. Een door GOUD gedekte digitale valuta (Hayek) ondersteund door 1 gram GOUD dat verzekerd in een kluis in Utah opgeslagen ligt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$