Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 1646 tot 1650
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Griekenland zit op berg GOUD maar ontginning mag niet gebeuren

[...]

Oorspronkelijk werd er door de moedermaatschappij van Hellas Gold, het Canadese bedrijf Eldorado beloofd om bijna één miljard dollar te investeren in de Halkidiki om het kostbare edelmetaal te ontginnen. 600 werknemers werkten maandenlang om de site klaar voor productie te maken, bomen werden geveld en reeds 400 miljoen USD werd reeds uitgegeven.  Tot na diverse akkoorden plots het radicale Syriza aan de macht kwam…

Ooit het vlaggenschip van vorige regeringen werd ook dit project stop gezet. Naar schatting 250 ton GOUD zou in de regio te vinden zijn, met een huidige waarde van bijna 9 miljard euro. Eerlijkheidshalve moet er gezegd worden dat er daadwerkelijk een hoop gif gebruikt wordt voor de ontginning van het edelmetaal, onder andere het uiterst giftige cyanide.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 31 mei 2015

GOUD en zilver report (Week 21)

Bij gebrek aan richtinggevend nieuws zagen beleggers weinig reden hun positie in GOUD uit te breiden of af te bouwen. HSBC verwacht op korte termijn weinig veranderingen in de GOUDkoers, zo meldt Kitco. De bank verwacht dat de prijs van het edelmetaal voorlopig rond de $1.180 per troy ounce zal blijven.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Oostenrijk haalt 140 ton GOUD weg uit Londen

De centrale bank van Oostenrijk gaat de komende vijf jaar in totaal 140 ton GOUD weghalen uit Londen, zo bericht de Guardian. Daarmee geeft de centrale bank gehoor aan het advies van de Oostenrijkse toezichthouder, die eerder al een waarschuwing had gegeven voor het feit dat de centrale bank het meeste GOUD in het buitenland bewaart.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Hoeveel GOUD moet je nu eigenlijk best kopen?

De GOUDprijs beweegt nu al meer dan een half jaar rond $ 1.200, dit is het zelfde niveau als 5 jaar geleden, maar ook hetzelfde niveau als 2 jaar geleden. In tussentijd ging de GOUDprijs  van correct gewaardeerd, naar overgewaardeerd, naar … Feit is dat de GOUDprijs nu al 2 jaar een bodem aan het vormen is en de meeste beleggers daar nog steeds schrik van hebben.

Nochtans gaat die vraag voorbij aan de reden waarom iemand GOUD zou kopen, GOUD moet je zien als een verzekering tegen monetaire schade. Net als je een brandverzekering sluit tegen woningschade of een autoverzekering tegen autoschade, is GOUD een verzekering tegen monetaire schade. Het voordeel van GOUD is dat je premie kan dalen in plaats van stijgen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

GOUDsmokkel India naar nieuw record

India heeft nog nooit eerder zoveel gesmokkeld GOUD onderschept als in het afgelopen financiële jaar, zo bericht de Times of India. Voor het eerst in de geschiedenis kwam het totaal uit op meer dan 10 miljard Indiase roepie, wat gelijk staat aan meer dan 3.500 kilogram GOUD. Dat is tien keer zo veel als de 350 kilo GOUD die de Indiase douane twee jaar geleden wist te onderscheppen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$