Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 1646 tot 1650
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 april 2015

India importeert in april opnieuw meer dan 100 ton GOUD

India heeft in april al bijna 100 ton GOUD geïmporteerd, terwijl de maand nog niet eens helemaal voorbij is. Volgens Manish Jain van de All India Gems and Jewellery Trade Federation betekent het dat de totale import deze maand ruim boven de 100 ton uit zal komen. De relatief stabiele GOUDprijs in roepies en een versoepeling van de importbeperkende maatregelen spoorde Indiërs aan meer GOUD te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 april 2015

Angst voor Grexit stuwt GOUD nog dit jaar naar 1400 dollar

De GOUDmarkt ziet tot nu toe nog weinig beleggers vluchten naar de veilige GOUDhaven ondanks de onrust die er momenteel heerst rondom Griekenland. Toch kan daar wel eens snel verandering in komen. De kans dat Griekenland de eurozone zal verlaten, helpt de GOUDprijs nog richting het einde van het jaar op naar de 1400 dollar per ounce, zo stelt Capital Economics.

Bron: joop.nl
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Weg met het idee van onbeperkte en eeuwigdurende groei

Het drieste concept van onbeperkte groei is een erfenis vanuit het middeleeuwse jargon van de alchemie, de queeste naar een manier om van lood GOUD te maken

Jaarlijks stelt John Brockman, oprichter van het vermaarde discussieplatform Edge.org, één vraag aan een selectie van de meest interessante wetenschappers, auteurs en kunstenaars ter wereld. Dit keer vroeg hij: ‘Welk wetenschappelijk idee is rijp voor de prullenmand?’ De 175 antwoorden werden gebundeld in Wetenschappelijk onkruid en op Joop lees je er de komende weken alvast een aantal van.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Is bitcoin het nieuwe GOUD?

Hoewel het pas ontstane digitale geld niet fysiek tastbaar is, en het niet gebruikt kan worden om er glanzende sieraden van te vervaardigen, wordt deze cryptovaluta ook wel eens vergeleken met GOUD.

Er zijn inderdaad gelijkenissen tussen GOUD en de cryptomunt bitcoin. Beide zijn waardevast, deelbaar en oxideren niet. Precies de eigenschappen waaraan geld behoort te voldoen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 april 2015

Kondigt China binnenkort de 2e grootste GOUDreserves ter wereld aan?

De People’s Bank of China heeft mogelijk in het geheim zijn GOUDvoorraad verdrievoudigd. Dat China meer GOUDreserves heeft dan 1.054 ton sinds de laatste officiële aankondiging in 2009 weet iedereen, maar hoe groot de huidige reserves bedragen is een van de grootste geheimen van de financiële markten. Bloomberg Intelligence schat de GOUDvoorraad nu op 3.510 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$