Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 1651 tot 1655
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Rusland voegde in april weer GOUD aan reserves toe

Rusland heeft in april opnieuw GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. In de maand april kocht Rusland 300.000 troy ounce GOUD bij, wat bij de GOUDkoers van die periode een waarde van ruim €300 miljoen vertegenwoordigt. Met deze aankoop stijgt  totale GOUDvoorraad van Rusland naar 40,1 miljoen troy ounce (ongeveer 1.247 ton) GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Market Update (22 mei 2015)

Vandaag besluit verwacht over beursgang ABN Amro, Draghi ontevreden over snelheid economisch herstel en beleggingsfondsen behalen goed resultaat door stijgende aandelenkoersen. Verder in het nieuws: Econoom Buiter ziet niets in eigen munt voor Griekenland, GOUDmarkt is niet onder de indruk van voornemen India om GOUD te ‘mobiliseren’ en Duitsland krijgt zetel in bestuur van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Waarom heeft de GOUDmarkt het zo moeilijk?

Is dit een cyclische of een seculaire berenmarkt waarin de GOUDprijs zich bevindt. Specialist Frank Holmes legt het uit aan de hand van – volgens hem – de 2 belangrijkste factoren op de GOUDmarkt: de Love Trade en de Fear Trade.

Na de groeilandencrisis van 1997 – 1998 zagen we begin deze eeuw de opmars van China en Azië waar het bbp per inwoner sterk begon te groeien. De opmars van de middenklasse in China, India en het Midden-Oosten zorgde voor een sterke vraag naar GOUD, de zo geheten Love Trade.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

GOUDkoers moet 50x hoger voor GOUDdekking Chinese yuan

Als China haar munt wil dekken met GOUD moet de GOUDkoers bijna vijftig keer zo hoog zijn als nu, namelijk $64.000 per troy ounce. Dat schrijft Bloomberg op basis van een eigen onderzoek. Voor een traditionele GOUDstandaard, waarin al het geld gedekt wordt door GOUD, is er tegen de huidige GOUDkoers volstrekt onvoldoende GOUD in de wereld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Market Update (21 mei 2015)

Griekenland mogelijk op 5 juni bankroet, inkomensongelijkheid het grootst in dertig jaar en liquiditeit op obligatiemarkt wordt steeds kleiner. Verder in het nieuws: Federal Reserve doet nog even niks, Rusland koopt 300.000 troy ounce GOUD bij in april, Saxo Bank voorziet stijging GOUDprijs door China en GOUDsector niet onder de indruk van nieuw spaarplan voor GOUD in India.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$