Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1661 tot 1665
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Market Update (22 mei 2015)

Vandaag besluit verwacht over beursgang ABN Amro, Draghi ontevreden over snelheid economisch herstel en beleggingsfondsen behalen goed resultaat door stijgende aandelenkoersen. Verder in het nieuws: Econoom Buiter ziet niets in eigen munt voor Griekenland, GOUDmarkt is niet onder de indruk van voornemen India om GOUD te ‘mobiliseren’ en Duitsland krijgt zetel in bestuur van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Waarom heeft de GOUDmarkt het zo moeilijk?

Is dit een cyclische of een seculaire berenmarkt waarin de GOUDprijs zich bevindt. Specialist Frank Holmes legt het uit aan de hand van – volgens hem – de 2 belangrijkste factoren op de GOUDmarkt: de Love Trade en de Fear Trade.

Na de groeilandencrisis van 1997 – 1998 zagen we begin deze eeuw de opmars van China en Azië waar het bbp per inwoner sterk begon te groeien. De opmars van de middenklasse in China, India en het Midden-Oosten zorgde voor een sterke vraag naar GOUD, de zo geheten Love Trade.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

GOUDkoers moet 50x hoger voor GOUDdekking Chinese yuan

Als China haar munt wil dekken met GOUD moet de GOUDkoers bijna vijftig keer zo hoog zijn als nu, namelijk $64.000 per troy ounce. Dat schrijft Bloomberg op basis van een eigen onderzoek. Voor een traditionele GOUDstandaard, waarin al het geld gedekt wordt door GOUD, is er tegen de huidige GOUDkoers volstrekt onvoldoende GOUD in de wereld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

Market Update (21 mei 2015)

Griekenland mogelijk op 5 juni bankroet, inkomensongelijkheid het grootst in dertig jaar en liquiditeit op obligatiemarkt wordt steeds kleiner. Verder in het nieuws: Federal Reserve doet nog even niks, Rusland koopt 300.000 troy ounce GOUD bij in april, Saxo Bank voorziet stijging GOUDprijs door China en GOUDsector niet onder de indruk van nieuw spaarplan voor GOUD in India.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

GOUDprijs 50 maal hoger naar $64.000,-

Bloomberg Intelligence meldde dat wanneer China een GOUDstandaard in zou willen voeren dit alleen mogelijk is tegen een GOUDkoers van maar liefst $64.000,- per ounce, 50 maal de huidige waardering. Een traditionele GOUDstandaard is bij huidige prijzen onmogelijk vanwege het ontbreken van de hoeveelheid GOUD dat nodig is. Met deze wetenschap is duidelijk dat dit nooit zal gebeuren. Het is simpelweg onuitvoerbaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$