Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 1696 tot 1700
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

Bezorgde spaarders kopen GOUD

Beleggers en spaarders die zich zorgen maken over een mogelijke exit van Griekenland uit de eurozone besluiten steeds vaker GOUD te kopen. Door een samenloop van gebeurtenissen was de vraag naar GOUD begin dit jaar relatief groot. De ontkoppeling van de Zwitserse franc aan de euro, het besluit van de ECB om de spreekwoordelijke geldkraan open te draaien en de problemen in Griekenland waren allemaal factoren die het vertrouwen in de euro een deuk hebben gegeven.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 27 februari 2015

China lanceert dit jaar GOUDprijs fixing in yuan

Het is de Chinezen een doorn in het oog dat de GOUDprijs fixing alleen in euro’s, dollars en Britse ponden wordt gedaan. Daar komt nog dit jaar verandering in, want volgens Reuters heeft China plannen om nog dit jaar een fixing van de GOUDprijs in yuan te lanceren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 februari 2015

Ivan Moen (Optimix): "Stimulering ECB reden om GOUD te kopen"

De extreem lage rente stelt vermogensbeheerders voor een grote uitdaging. Obligaties leveren steeds minder rendement op, terwijl de aandelenkoersen de afgelopen jaren al behoorlijk gestegen zijn. De opties zijn beperkt, maar vermogensbeheerder Ivan Moen van Optimix ziet juist nu kansen om te beleggen in #GOUD. Hij verlaagde de weging van aandelen in zijn beleggingsportefeuille ten gunste van GOUD. Waarom deed hij dat? We stelden hem een aantal vragen…

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Toezichthouders in Zwitserland en VS buigen zich over manipulatie GOUDprijs

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) zijn een onderzoek gestart naar de manipulatie van de GOUDprijs. Het belooft een grootschalig en diepgravend onderzoek te worden, want er zijn een groot aantal Amerikaanse en Europese banken bij betrokken. HSBC, Barclays, Goldman Sachs, UBS, JP Morgan, Deutsche Bank, Credit Suisse, Standard Bank, Societe Generale en Scotiabank worden verzocht informatie aan te leveren omtrent de fixing van de GOUDprijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 februari 2015

Eurozone heeft in januari geen GOUD gekocht

Cijfers van het IMF laten zien dat de GOUDreserve van de Eurozone in januari is toegenomen tot 10.784,1 ton. Op sommige nieuwssites en weblogs wordt dit uitgelegd als een aankoop van GOUD door een van de landen binnen de Eurozone, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De stijging van de totale GOUDreserve van het Eurosysteem is het gevolg van de toetreding van Litouwen tot de muntunie. Daarbij heeft het land GOUD overgedragen aan de ECB.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$