Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 1701 tot 1705
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Market Update (31 maart 2015)

De Aziatische investeringsbank (AIIB) lijkt een groot succes te worden, Duitsland wil de overheidstekorten niet laten oplopen, Frankrijk legt nieuwe beperkingen op aan het gebruik van contant geld en Amerikanen zijn door de lagere olieprijs niet meer gaan consumeren, maar juist extra gaan sparen. Ook de Chinezen sparen, zij kochten in het eerste kwartaal van dit jaar een recordhoeveelheid GOUD.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

Vuil GOUD

Uitzending over Vuil GOUD gemist?

[video]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 maart 2015

GOUD verliest opnieuw terrein

GOUD nam gisteren afscheid van de mooie beursweek die het vorige week had. Het gele edelmetaal kon rekenen op een verlies doordat aandelen weer kopers wisten te trekken en het edelmetaal juist van de hand deden. Ook zilver daalde in waarde.

Nadat GOUD 7 handelsdagen achter elkaar in prijs steeg, eindigde dit op vrijdag. Toch sloot het edelmetaal de week af met een plus van rond de 5 procent dankzij zwakte in de aandelenmarkt en onzekerheden in de wereld. Nadat Amerikaanse aandelen vrijdag licht hoger de handelsdag afsloten, klommen ze maandag opnieuw. Overigens zagen aandelen uit de Verenigde Staten vorige week hun grootste verlies op weekbasis sinds het einde van februari.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Tegenlicht over vervuilende recycling van GOUD uit afval

Tegenlicht zond gisteravond een documentaire uit over de winning van GOUD, zilver, koper en andere waardevolle metalen uit (elektronisch) afval. Dat gebeurt ook in derdewereldlanden, op een manier die niet alleen zeer vervuilend, maar ook zeer inefficiënt is. Een documentaire over de donkere kant van recycling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 maart 2015

Duurzame energie, het nieuwe zwarte GOUD

Het nieuwe elektriciteitssysteem dat op Bonaire is geïntroduceerd heeft geleid tot een meer betrouwbare elektriciteitsvoorziening, meer werkgelegenheid, minder afhankelijkheid van olie en een vermindering van de elektriciteitsrekening. Bewoners betalen momenteel $0,22 / kWh voor elektriciteit terwijl de prijzen 7 jaar geleden nog zo’n $0,50 / kWh waren.

Op het vlak van duurzame energie is Nederlands bijzondere gemeente Bonaire een absoluut schoolvoorbeeld. De wind turbines op het eiland produceren 40 tot 45% van de totale jaarbehoefte. Wanneer er niet genoeg windenergie voor handen is nemen diesel generatoren het over. Deze draaien op zowel traditionele- als biodiesel. Met behulp van algen die gekweekt worden op Bonaire’s zoutvlaktes is het de bedoeling om biobrandstof te maken dat gebruikt kan worden in de bestaande generatoren om zo tot een duurzame energie score te komen van 100%. Voor de Caraïben een unicum.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$