Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 1701 tot 1705
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

Centrale banken bespreken dit weekend GOUD en Chinese yuan

Vandaag komen centrale bankiers en vertegenwoordigers van een aantal andere instanties bijeen in Washington om te praten over GOUD, de Chinese yuan en het systeem van verschillende valuta. Dat schrijft GATA consultant Ronan Manly op basis van verschillende documenten die hij wist op te sporen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 17 april 2015

India wil GOUD uit tempels halen

De Indiase regering denkt een nieuwe manier gevonden te hebben om de vraag naar GOUD in het land te stillen. Tempels die over grote GOUDschatten beschikken in de vorm van sieraden, GOUDen munten en GOUDbaren moeten aangespoord worden hun GOUD in te leveren bij banken, zodat die het GOUD kunnen omsmelten en aanleveren aan juweliers.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Hedgefondsen verdubbelen GOUD posities

Hedfondsen en speculanten hebben hun long posities in GOUD verdubbeld. De GOUDprijs worstelt momenteel met het niveau van $1200 per troy ounce. Afgelopen maand bewoog GOUD zich tussen de bandbreedte van $1150 en $1214.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Morgen WGC en IMF meeting over GOUD, de renminbi en de Special Drawing Rights (SDR’s)

GOUD researcher en Gold Anti Trust Action Committee (GATA) consultant Ronan Manly wist deze week een interessante meeting te achterhalen. De komende 3 dagen houdt het IMF haar jaarlijkse Spring Meeting van 17 tot en met 19 April. Op zich geen groot nieuws ware het niet dat het Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) samen met het World Gold Council (WGC) een selecte groep van centrale bankiers en volgens OMFIF andere officiële belanghebbende instituties tevens heeft uitgenodigd voor een meeting aan het begin van deze Spring Meeting.

De discussie zal gaan over GOUD, de renminbi en de Special Drawing Rights (SDR’s) onder Chatham House Rules. Wanneer een meeting onder deze regels gehouden wordt betekend dat deelnemers de informatie vrij mogen gebruiken maar ook dat de identiteit van de spreker(s) of participanten niet onthuld mag worden. Chatham House Rules worden gebruikt om een vrije discussie op gang te brengen en de participanten zo vrijelijk mogelijk informatie te kunnen laten delen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 april 2015

Market Update (16 april 2015)

Persconferentie ECB ruw verstoord door jongedame met een boodschap, ondernemers kunnen vermogensrendementsheffing ontlopen door spaargeld in hun bedrijf onder te brengen en IMF zegt dat we ons moeten voorbereiden op een liquiditeitsschok. Verder in het nieuws: Amerikaanse schalie-industrie op haar retour, Japan passeert China als grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties, Russische roebel terug op het hoogste niveau sinds november vorig jaar en nog drie banken sluiten zich aan bij nieuwe elektronische GOUDprijs fixing.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$