Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 1721 tot 1725
Bron: HollandGold
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Aanbod sloopGOUD ook in 2015 beperkt

Het aanbod van sloopGOUD zal dit jaar niet veel hoger zijn dan in het afgelopen jaar, zo schrijft de Boston Consulting Group in een rapport voor de World Gold Council. Het consultancybureau deed onderzoek naar de markt voor sloopGOUD en concludeerde dat het aanbod sterk beïnvloedt wordt door enerzijds de GOUDprijs en anderzijds de toestand van de wereldeconomie. Op basis van deze indicatoren oordeelt de Boston Consulting Group dat het aanbod van sloopGOUD ook dit jaar relatief laag zal uitvallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

De dubbele GOUDstandaard van De Nederlandse Bank

In december 2014 berichtte het Financieel Dagblad (FD) dat De Nederlandse Bank (DNB) €4,8 miljoen schadevergoeding moest betalen aan het pensioenfonds voor de Vereenigde Glasfabrieken (SPVG).

De rechter oordeelde dat DNB het pensioenfonds niet had mogen verplichten om zijn beleggingen in GOUD af te bouwen. Het FD wist te melden dat de SPVG zijn belang in GOUD in 2009 vergrootte tot 13%. Hierbij achterwege latend dat de GOUDprijs sterk was gestegen en dat de GOUDpositie van het pensioenfonds niet per se door aankoop was verkregen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Chinese banken melden zich aan voor nieuwe GOUDprijs fixing

Verschillende Chinese banken hebben belangstelling getoond voor de nieuwe elektronische GOUDprijs fixing die op 20 maart wordt ingevoerd. Deze nieuwe fixing, waar we vorige week al over schreven op GOUDstandaard, belooft een grotere transparantie dan de traditionele Londen Gold Fix.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Sterkere vraag naar GOUD onder Europese beleggers

Beleggers hadden afgelopen maand meer behoefte aan GOUD, zo blijkt uit de BullionVault Gold Investor Index. De Gold Investor Index steeg vanaf het laagste punt in 5 jaar naar 54,5 in februari. Dit was het hoogste niveau in 22 maanden en de snelste stijging sinds april 2013.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Weer mysterieuze drones in Parijs: politie zet tevergeefs achtervolging in

GOUDportal.nl/?itemstr=zijn-dit-voorbereidingen-op-een-nucleaire-aanslag" onclick="target='_blank'">Op GOUDPortal is er al eerder over geschreven. De Parijse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een drone achtervolgd die boven de stad vloog.

Tevergeefs, de agenten konden volgens Le Monde alleen nog zien hoe het robotje werd opgeraapt door mannen die wegvluchtten in een auto.

De politie in Parijs tast nog altijd in het duister wie er telkens drones over de stad laat vliegen.

Vorig jaar vlogen er in Frankrijk regelmatig drones boven kerncentrales. Ook daarvan is nooit duidelijk geworden wie erachter zat. Inmiddels zijn sinds oktober zo’n zestig illegale dronevluchten geteld.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$