Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1721 tot 1725
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 april 2015

Mysterie van China’s GOUDstapel zal weldra onthuld worden

China’s druk om de Amerikaanse dominantie te doorbreken in de wereldhandel en financiële wereld vereist zeer veel lobbywerk maar in eerste instantie vooral een degelijke rugzak aan financiële middelen, in dit geval GOUD — zeer veel GOUD….

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 20 april 2015

Miljoenen aan GOUD en zilver belanden jaarlijks op de vuilnisbelt

Volgens een onderzoek van de universiteit van de Verenigde Naties is er vorig jaar wereldwijd 1.000 ton zilver en 300 ton GOUD in de vorm van elektronisch afval op vuilnisbelten terechtgekomen. Deze twee edelmetalen worden vanwege hun goede elektrische geleiding gebruikt in tal van elektrische apparaten. Met de juiste installaties kunnen vrijwel alle metalen uit het afval gerecycled worden, maar dat gebeurt in heel veel landen nog niet.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 20 april 2015

James Grant: Centrale banken hebben mensen in een roes gebracht"

Afgelopen zondag was financieel historicus James Grant te gast bij Buitenhof. Hij behoorde tot de minderheid die de grote financiële crisis van 2008 zag aankomen en waarschuwde zijn lezers via zijn nieuwsbrief ‘The Interest Rate Observer’. Volgens hem schuilt er een groot gevaar in ons huidige financiële systeem, omdat het geen degelijk fundament meer heeft. Dat was tot 1971 nog wel het geval was onder het Bretton Woods systeem, toen de dollar nog een claim op GOUD was.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 april 2015

De nakende geopolitieke revolutie – deel 2

Vorige week merkte ik nog de Duitse vrijage aan het adres van Japan op om toe te treden tot de AIIB. Vandaag maakt Merkel het vermaledijde Rusland het hof. Dat is opmerkelijk, gezien de Europese economische sancties en geopolitieke spanningen.

Merkel probeert in haar eentje nieuwe geopolitieke evenwichten te zoeken. Het mysterie rond het Duitse GOUD in Amerikaanse handen heeft het vertrouwen tussen Berlijn en Washington zodanig geschaad dat er sleet lijkt te komen op de Atlantische as.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 april 2015

GOUD kan op naar 5000 dollar”

De bekende financieel analist en trendvoorspeller Martin Armstrong heeft van zich laten horen. Armstrong voorspelt dat GOUD waarschijnlijk kan stijgen tot zo’n 5000 dollar per ounce naarmate mensen steeds meer het vertrouwen verliezen in overheden. Verder verwacht hij rond de herfst van dit jaar wereldwijd rellen en onrust.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$